Markpontje van wal gestoken

Zaterdag 25 maart was het weer zover met stralend mooi weer, strak blauwe hemel en een straf windje uit noordwest. Nog voor de eerste dienst begon van het 26ste vaarseizoen van het zo geliefde Markpontje vanuit de haven van Terheijden naar Breda, stonden de eerste passagiers klaar om overgezet te worden.

Zonder het te weten waren het echte bofkonten niet wetende dat de schipper van deze eerste dienst Han Loonen (op de foto aan het hem zo vertrouwde roer) was. Een schipper met een lange staat van dienst. Op 15 augustus 1992 was hij ook al de schipper die de allereerste dienst voor zijn rekening nam tijdens de eerste vaart van het pontje.

Een zilveren jubileum in aantocht dus en tijd om alle herinneringen met name die van Han eens aan een boekje toe te vertrouwen. Een uitgave van de stichting Heen en Weer samen met de Heemkundekring De Vlasselt. Wel even geduld, want het boekje wordt op de jubileumdag uitgegeven.

Alvast meer weten? Zie facebook via http://www.markpontje.nl Behalve Han ziet u op de foto passagier Jim Groeneveld en zijn dochter Vicky. Vader en opa Jan Groeneveld, helaas overleden, was ook schipper/vrijwilliger op het Markpontje.

(Met dank aan Jan van Vliet voor de tekst en foto)