Musical groep 8 Madese basisscholen een onvergetelijke herinnering

Veel eindmusicals worden vanwege het coronavirus geannuleerd, zo ook op de Madese basisscholen. Maar voor de achtste groepers van Den Duin, De Stuifhoek en de Lage Weide kwam er goed nieuws: zij mochten tóch een eindmusical opvoeren. Het initiatief kwam van Anton en Eric, die samen met vele vrijwilligers binnen enkele dagen het hele decor, het licht en geluid én de locatie regelden. In de sportzaal van De Amerhal, die sinds woensdag groenlicht kreeg om weer mensen binnen toe te laten, voerden de leerlingen van groep 8 van Den Duin gisterenavond als eerste hun eindmusical ‘Junglebeat’ op.

Anton vertelt ons: “Kun jij je jouw eindmusical nog herinneren? Waarschijnlijk wel, dat is een herinnering voor je leven, het blijft je bij. De kinderen hebben al een prutjaar, hebben drie maanden zonder hun vriendjes en vriendinnetjes doorgebracht dus om hen de eindmusical ook nog eens te ontnemen? Dat wilde er bij mij niet in. Ik begrijp de beslissing van de school, ze mogen immers geen ouders binnenlaten, maar toen dachten wij ‘dan doen we het gewoon zelf’. Ik ken gelukkig hier en daar wat mensen die ons ontzettend geholpen hebben. Ik vroeg aan iemand ‘kun je misschien wat knuffeldieren meenemen?’, nou, ik weet niet of je ze al gezien hebt, maar ze lijken levensecht!”, vertelt hij ons zichtbaar trots op wat er is neergezet.

De kinderen betreden het podium, dat beschikbaar gesteld is door C.S. De Mayenèrs, onder luid applaus van de aanwezige ouders. Gekozen is vanwege de coronamaatregelen om uitsluitend de ouders van de leerlingen uit te nodigen, zonder broertjes, zusjes, opa’s of oma’s. Aan de schermen achter het podium hangen camouflagenetten, om de junglesfeer te creëren, beschikbaar gesteld door het Mini Maxi Theater. Het licht en geluid is verzorgd door Frank Stokkermans, de musical wordt op video opgenomen op donderdag door Theo de Wijs en op vrijdag en zondag door Dré Delhij. Groep 8 van Den Duin mocht namelijk gisterenavond ten tonele verschijnen, vanavond zullen dat de kinderen van De Stuifhoek zijn en zondagochtend, -middag én -avond voeren de achtste groepers van de Lage Weide hun voorstelling op. Anton en Mary van De Amerhal stellen hun accommodatie dus niet één, niet twee, maar zelfs vijf dagen beschikbaar, inclusief opbouwen en afbreken. Zondagochtend wordt daarnaast ook het decor nog gewisseld; Den Duin en De Stuifhoek voeren dezelfde musical op, ‘Junglebeat’, de Lage Weide voert ‘De Tent Op Z’n Kop!’ op en behoeft dus een andere aankleding.

Ondanks de uitbraak van het coronavirus, ondanks het schooljaar dat anders verliep dan andere schooljaren en zelfs ondanks de maatregelen, kunnen de leerlingen van de Madese basisscholen een eindmusical opvoeren die zij écht nooit meer zullen vergeten. Een onvergetelijke herinnering.

Beelden bij dit artikel