Niels Geerse 20 jaar notaris in Terheijden

Woensdag 1 juli was het precies 20 jaar geleden dat Niels Geerse bij Koninklijk besluit benoemd werd tot notaris. Vandaag stonden hij en zijn team stil bij deze feestelijke gelegenheid met een informele samenkomst in het notariskantoor in Terheijden. Het pand aan de Raadhuisstraat is het voormalig gemeentehuis van de gemeente Terheijden, welke in 1997 werd opgeheven. Een mooi pand, waar vele herinneringen ronddwalen.

In 20 jaar maak je nogal wat mee. De huidige coronacrisis had Geerse nooit voorzien, maar in het woord dat hij richt aan zijn team haalt hij aan dankbaar te zijn: “We zijn in de coronacrisis toch aardig gespaard gebleven. We hebben allemaal door kunnen werken, op kantoor of thuis, in een tijd waarin zovelen vreesden voor hun baan. Gelukkig was dat hier niet het geval en terugkijkend op bijvoorbeeld 10 jaar geleden, tijdens de economische crisis, toen werkten we hier met z’n drieën. Hoe fijn is het dat we hier nu met elkaar doorheen komen en dat het ons zo goed gaat”, aldus de jubilerende notaris.

Ruim zes jaar geleden voegde Carla Nancy Peters zich bij het team, als toegevoegd notaris zoals dat heet. Een toegevoegd notaris is een volledig beëdigd notaris, alleen zonder eigen kantoor. Zij prees Niels voor zijn laagdrempeligheid en toegankelijkheid: “Jij bent ook ooit onderaan de ladder begonnen en je geeft mij en ons de ruimte om te leren. Het is fijn om te merken dat jij niet vergeet waar je vandaan komt en waar wij allemaal vandaan komen. Je bent toegankelijk en ik denk dat ik voor ons allemaal mag spreken als ik zeg dat we hier met ontzettend veel plezier voor je werken. We hebben natuurlijk een heerlijke taart laten maken om het te vieren, maar we vonden dat jouw 20-jarig jubileum wel een bijzonder cadeau verdiende. Jasmijn (dochter van Niels, red.) kwam met het idee en samen met een aantal creatieve breinen uit ons team hebben we het uitgevoerd. Ik hoop en wij hopen dat je ervan gaat genieten, dat je er vaak naar gaat kijken en als er een dag komt dat je geen notaris meer bent, je er nog steeds met veel plezier naar zult kijken.”

Vanuit de hoek van de ontvangstruimte wordt een bijzettafeltje tevoorschijn getoverd, met het tafelblad in feestelijk folie ingepakt. “Wat is dat nu?”, vraagt de notaris zich af, terwijl hij aan het folie begint te frunniken. Een glanzend houten blad verschijnt als het folie verwijderd wordt en Niels is er stil van. “Wauw, dat is mijn ambtsstempel”, brengt hij uit. De ambtsstempel van Geerse, die in zwart is aangebracht op het meubelstuk, beslaat het hele tafelblad. “Ontzettend bijzonder en een heel leuk en origineel cadeau. Allen heel hartelijk dank daarvoor.” Bij het maken van de foto vertelt Niels ons dat het bordje bij de deur (‘waar Mr. C.A.J. Geerse – Notaris’ op staat) ook bij het jubileum hoort: “Dit bordje kreeg ik 20 jaar geleden toen we hier de deuren openden. Dat hangt er nog altijd. Leuk hè?”, lacht hij ons toe.

De redactie van KijkopDrimmelen dankt het team van Notariskantoor Terheijden voor de gastvrijheid en de uitnodiging en feliciteert Niels Geerse nogmaals van harte met zijn 20-jarig jubileum als notaris.

Beelden bij dit artikel