Nieuwe aanwinst voor haven Lage Zwaluwe: Brabantse Biesbosch opent de deuren

‘Als ik de levendigheid in de haven van Lage Zwaluwe kan verbeteren, dan wil ik daar mijn steentje aan bijdragen’. Die gedachte spookte door het hoofd van Delano Kortsmit (29) uit Lage Zwaluwe toen hij aan zijn plannen begon. Na maanden voorbereiden is het morgen zover: de opening van zijn nieuwe onderneming Brabantse Biesbosch. Met de overname van Cafetaria Stuurboord en de start van de sloepverhuur, heeft de jonge recreatieondernemer een prachtige plek aan de Zwaluwse haven verworven. De opening wordt daarom ook feestelijk gevierd en iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen op het terrein.

De parasols wapperen in de wind, het nieuwe terrasmeubilair is klaar om op gezeten en aan gegeten te worden, de eetgelegenheid is ingericht en ook de nieuwe vriezer vol met ijsjes is geleverd. Delano heeft veel nagedacht over hoe hij het terrein wilde inrichten: “Ik ben al maanden bezig en qua sloepverhuur heb ik alles uitgedacht. De eetgelegenheid ga ik samen met Anouk en Tony runnen en we overleggen en beslissen alles met drieën, iets waar ik trouwens heel blij mee ben. De samenwerking gaat tot nu toe fantastisch, dus we denken er al over na hoe we het beste kunnen gaan uitbreiden.”

Op dit moment pronken er vooral kleine gerechten op de menukaart van de nieuwe horecagelegenheid. Tosti’s, panini’s, koffie of thee met appelgebak, frisdranken en een scala aan (hand)ijsjes. Als het aan Delano ligt, wordt dat dus in de toekomst wel uitgebreid met friet en/of snacks, maar hij wil het goed doen. “Je hebt maar één kans”, vertelt hij. “Ik wil het goed doen, niet half half.” Voor de opening serveert hij dan ook koffie met verse appeltaart voor € 5,50 en heeft hij mooie, houten serveerplanken ingeslagen om de gasten te voorzien van hun eten en drinken.

Overigens is iedereen van harte uitgenodigd om morgen, zaterdag 13 juni dus, een kijkje te komen nemen op het terrein aan de Nieuwlandsedijk 116g. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid, een fietsenstalling en mocht er ruimte zijn, kan er tevens een sloep gehuurd worden. Het terras opent rond de klok van 10.00 uur, maar u bent de hele dag welkom om aan te waaien. Delano zal zelf aanwezig zijn en staat u graag te woord.

Beelden bij dit artikel