Nog eentje dan: verlichte Boerderij Toer compleet met licht én geluid

De Boerderij Toer die langs verschillende boerenbedrijven in de buitengebieden van Hooge en Lage Zwaluwe leidt, is niet alleen leuk vanwege de vele lichtjes die de deelnemers hebben opgehangen, maar óók vanwege de geluidstour die via izi. TRAVEL te beluisteren is. Via deze geluidsopnames krijg je namelijk meer informatie over de bedrijven en punten die langs de route te bewonderen zijn. Wij reden gisterenavond zélf de route.

Gisterenmiddag plaatsten we al een artikel waarin we op de eerste avond van de Boerderij Toer bij de ijsclub in Lage Zwaluwe de lichtshow van de Zwaluwse brandweer hebben gefilmd, vandaag ziet u hetzelfde schouwspel maar dan vanuit ons voertuig. Als je in izi. TRAVEL het geluidsfragment afspeelt dat bij de ijsclub Lage Zwaluwe hoort, klinkt namelijk de muziek van de Indische Waterlelies uit de speakers. Weer een hele andere belevenis, want het water uit de brandweerslangen, de lichtshow van RN Sound, Light & DJ én de muziek van de waterlelies, maakt het geheel wel compleet. Bij de wat langere, donkere stukken tussen de ene en de andere boerderij, kun je bij izi. TRAVEL twee keer een intermezzo afspelen, waar het lied Roodkapje van Pater Moeskroen te horen is. Een knipoog naar het bezoek van een wolf waar de Hooge en Lage Zwaluwse polders mee te maken hebben gehad, slechts enkele weken geleden.


Naast deze geluidsfragmenten, kun je bij een aantal bedrijven een gesproken fragment beluisteren, waarin meer informatie wordt gegeven over het bedrijf, welke gewassen ze telen of hoeveel dieren ze hebben. Overigens zijn niet alleen boerenbedrijven opgenomen in de route, ook over Ontmoetingsplek De Samenloop en Stichting De Lisdodde in Lage Zwaluwe en molen De Moer en het kapelletje De Middelares Aller Genade in Hooge Zwaluwe krijgen de routevolgers meer informatie te horen. Naast al deze locaties en punten, heeft men ook objecten in de bermen langs de route geplaatst, zoals Loonbedrijf Gebr. De Jong uit Hooge Zwaluwe, die hun materieel met behulp van een vijftal bouwlampen groots uitlichtte. Al met al een geweldige invulling van een zinloze, donkere avond en zoals Ad Rasenberg ons vooraf al vertelde: “Je hoeft niet benieuwd te zijn hoor, het is gewoon een succes!”.

Vanavond kun je nog gaan genieten van de route, dan wordt voor de laatste keer alles opgezet en opgetuigd en zullen alle lampjes branden tussen 18.00 en 21.00 uur. De route vind je hier en de izi. TRAVEL link vind je hier. Onze foto’s en filmpjes bekijk je direct hieronder.

Beelden bij dit artikel