Omwisseling GFT containers en chippen restafvalcontainers

Momenteel worden de GFT containers vervangen en de restafvalcontainers van een nieuwe chip voorzien, omdat er een nieuwe afvalinzamelaar start per 1 januari 2024.

Iedereen krijgt twee brieven met daarin alle informatie over het chippen en vervangen van de containers.

Geen brief ontvangen?

De omwisseling van de GFT container en het chippen van de restafvalcontainer vindt tot 31 december 2023, in delen plaats, met mogelijke uitloop naar begin januari. U ontvangt binnenkort een brief. Heeft u al wel een nieuwe container ontvangen maar nog geen brief? De brief is onderweg, het kan vanwege vertraging bij de post langer duren dan gebruikelijk. Neem contact op met de Diftarinfolijn als u twee werkdagen na ontvangst van de container nog niks heeft ontvangen via: 0800 – 0234450.

Hoe weet ik of mijn restafvalcontainer is gechipt?

De chip is niet zichtbaar. Het chippen is gebeurd wanneer u op de linkerzijkant van de container een nieuwe witte adressticker ziet.

Moet de container leeg zijn?

De restafvalcontainer hoeft niet leeg te zijn voor het omchippen. De GFT container moet wel leeg zijn voor het omwisselen van de oude naar de nieuwe. Stond uw container niet aan straat toen de chipronde of het ophalen van de GFT container plaatsvond? Geen zorgen. Er vinden nog een aantal veegrondes plaats. U ontvangt hierover een brief. Heeft u vragen hierover of wilt u al weten wanneer u hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met de Diftarinfolijn.

Medio december wordt gecommuniceerd over de nieuwe inzamelaar en afvalkalender die vanaf januari start.

Wilt u meer weten over de afvalinzameling in Drimmelen. Ga naar de gemeentelijke website.

Bel gratis de Diftarinfolijn. De Diftarinfolijn is elke werkdag van 08.30 tot 17.00 uur te bereiken op telefoonnummer 0800 – 0234450.