Op weg naar een huis van de toekomst

Tijdens de Nationale Klimaatweek helpt huizenfluisteraar Lars Boelen huiseigenaren in de gemeente Drimmelen op weg met het verduurzamen van hun woning.

Hij laat zien hoe je met kleine maatregelen en zonder grote kosten 20 tot 30% bespaart op de energierekening. En met welke (behapbare) stappen het logisch wordt dat de cv-ketel de deur uit kan. Dit gebeurt op dinsdag 31 oktober vanaf 19.00 uur in het gemeentehuis van Made. De toegang is gratis.

Kleine maatregelen, mooie resultaten

Op deze avond laat Lars Boelen de inwoners van gemeente Drimmelen zien hoe ze hun woning al met kleine maatregelen aardig kunnen verduurzamen. Hij legt uit hoe hij woningen scant met bewoners en welke inzichten hij altijd en overal achterlaat. Uiteraard met wat natuurkundige feitjes, veel praktijk en de nodige aha-momenten.

Afspraak voor een gratis lek check

Na afloop van de lezing van Lars Boelen is het mogelijk een afspraak te maken voor een gratis lek check met de lekcheckers van de gemeente Drimmelen. Deze vrijwilligers gaan op kierenjacht. Met een blowerdoorapparaat simuleren ze windkracht 5 in de woning waardoor de tocht voelbaar is. Hierna brengen de lekcheckers een advies uit hoe de bewoner de kieren en naden het beste kan dichten.

Duurzaam wonen

Tot 2020 werkte Lars Boelen als energie-adviseur en hielp huiseigenaren met het verduurzamen van hun woning. Na vele adviezen bedacht Lars dat hij bewoners beter kan helpen door inzichten te geven voor een plan waarmee ze hun woning stap voor stap klaarmaken voor duurzame maatregelen. Sindsdien werkt Lars samen met een compagnon om duurzaam wonen meer in de breedte bekend te maken in plaats van individueel bij mensen aan de keukentafel. Ze werken samen aan de missie waarbij het normaal wordt dat professionele bedrijven woningeigenaren op een integrale manier helpen bij het uitzwaaien van de cv-ketel.

In verband met de beschikbare ruimte, is aanmelden wenselijk via energieteam@drimmelen.nl. Ook is het mogelijk de lezing van Lars Boelen online te volgen.