Opbrengst 2300 euro! Poolse bazaar in De Zonzeel: Veel jammie-jammie!

Ria mówi znakomitą polską!

Misschien goed om dit te vertalen: Ria spreekt prima Pools! Ria Marijnissen uit Made zet zich al vele jaren in voor een kindertehuis in het Poolse Koźmin. Al vóór de herindeling had Made een stedenband met Koźmin, een stedenband die nu tussen Drimmelen en Koźmin nog altijd bestaat. 

Een van de activiteiten die Ria jaarlijks organiseert, is een bazaar en de laatste jaren doet zij dat in samenwerking met het activiteitenteam van De Zonzeel. In het gelijknamige ontmoetingscentrum in Hooge Zwaluwe was het gisteren weer een gezellig drukke boel.

Behalve veel spulletjes die werden verkocht en prijzen die op het Rad van Avontuur werden verloot, was er heel veel te eten. Pools eten uiteraard waaronder opvallend veel zoete lekkernijen zoals taarten en gebak. Eveneens opvallend was dat Ria Marijnissen prima Pools spreekt maar misschien niet zo verwonderlijk als je je al zó lang inzet voor dit goede doel. Een goed doel dat gisteren maar liefst € 2300,- mocht ontvangen, waarvoor dank aan alle bezoekers.