(Opinie) Horecastandplaats haven Terheijden aangeboden; ’n (te?) mooi verhaal

Riebert Verheugen maakt er weinig woorden aan vuil. Graag had hij net als vorig seizoen de standplaats bemand aan het haventje in Terheijden. Dat seizoen leverde hem niets op, kostte hem zelfs geld, maar op dezelfde voet een nieuw seizoen ingaan? Dan houdt het simpelweg op, stelt hij.

Pogingen om een vorm van subsidie of bijdrage vanuit de gemeente te krijgen, liepen op niets uit. Riebert vraagt zich af waarom er ter promotie niet iets gedaan kan worden aan bijvoorbeeld precariorechten, kosten voor de vergunning of vergoeding voor elektra.

Hoe dan ook, gisteren kwam het gemeentelijk persbericht dat horecaondernemers worden uitgenodigd in te schrijven voor de standplaats. Daarbij prachtige motivaties zoals dat de standplaats ligt aan een toeristische route, bij het Markpontje waar per seizoen zo'n 20.000 fietsers overvaren, trekpleister De Kleine Schans, en alle evenementen aldaar zoals Koningsdag en I love Traaie.

In tegenstelling tot vorig jaar kan een ondernemer de standplaats dit seizoen per dagdeel innemen. Kosten daarvan zijn € 9,76 plus € 2,00 voor stroom en water. De vergunning zelf kost € 42,30.

Een gemeentelijk persbericht dus dat overal braaf werd overgeschreven, maar waar wij van KijkopDrimmelen toch deze opinie over schreven en deze dan ook graag aan u voor willen leggen.

Reageren kan via onze Facebookpagina of via  info@kijkopdrimmelen.nl