Opmerkelijke uitspraken in Spraakvermaak

Gisteren stond aflevering 77 van het populaire praatprogramma Spraakvermaak op het programma. In café Ons Thuis in Terheijden waren weer diverse lokale en landelijke bekendheden te gast. Zo was de Bredase burgemeester Paul Depla aanwezig die o.a. vertelde te twijfelen over al dan niet doen van aangifte wegens anonieme actievoerders die Depla weg schijnen te willen hebben.

In de tuinenquiz nam Ad Snoeren het op tegen Caroline van Gennip. Hoewel Ad zijn bedrijf heeft overgedaan aan zijn zoon, wist hij nog bijna alles over tuinen en bomen. Hij won de quiz dan ook en ontving de Spraakvermaaktrofee.

Columniste was de onlangs van Terheijden naar Lage Zwaluwe verhuisde Nadia Vekemans. Nadia vertelde in Terheijden eens van een podium te zijn gevallen maar er in Lage Zwaluwe niet eens een podium is(!) Ook dat er niet veel gebeurt in dat dorp. (Ter info, zowel in Den Domp als in gebouw Ons Belang is er wel degelijk een podium).

Onze nieuwe gemeentesecretaris Esther Delissen was ook te gast en vertelde dat ze na haar aanstelling een half jaar geleden, tot de ontdekking kwam dat binnen nu en 5 jaar, één op de vijf ambtenaren met pensioen gaat!

Een primeur was er ook. Presentator Dik van Beest vertelde dat verslaggeefster/columnist bij De Volkskrant Margriet Oostveen, bezig is met het onderwerp 'regionale talkshows' en dat ze Spraakvermaak uitkoos als voorbeeld.

Een uitgebreid verslag en foto's vindt u via de website van Spraakvermaak:  http://www.spraakvermaak.nl

(Foto's Tien Mureau)

Beelden bij dit artikel