Opvolger raadslid CAB Jac Praat wordt Teun van de Steenoven

Fractievoorzitter en raadslid van de Combinatie Algemeen Belang Jac Praat, maakte enkele weken geleden zijn afscheid van de Drimmelense politiek bekend. Praat was een van de langstzittende leden in de raad en de combinatie raadslid en zijn toegenomen 'gewone' werk, was de reden voor zijn vertrek.

Ook vindt Jac Praat vernieuwing in de partij belangrijk en ziet in zijn opvolger Teun van de Steenoven, veel nieuwe 'schwung' voor de partij. Van de Steenoven die net als Jac Praat in Lage Zwaluwe woont, kwam bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen één stem tekort voor het raadslidmaatschap.

Om precies te zijn kwam Teun van de Steenoven 0,7 stemmen te kort om rechtsreeks zitting te nemen in de Drimmelense gemeenteraad. Dat was met de gemeentelijke verkliezingen in 2014. Hoewel Van de Steenoven lager op de partijlijst staat, wordt zijn raadslidmaatschap nu toch een feit omdat om verschillende redenen, andere kandidaten op dit moment afzien van raadslidmaatschap.

Op 2 februari 2017 zal Teun van de Steenoven worden beëdigd als raadslid en neemt Jac Praat officieel afscheid. Het fractievoorzitterschap gaat naar het andere raadslid van de CAB: Ad Buijs.