Organiserende ’t Mays Kwartierke wordt gemist op ’t Mays Blaosfestijn 2019

"Eens kijken, we hebben acht kapellen die twee keer 20 minuten optreden en één kapel die één keer 20 minuten optreedt. We maken een speelschema gericht op één podium in café-bar De Amerhal"… Uren verder met puzzelen en rekening houden met speeltijden en aanvangstijden, was het eindelijk compleet: 't Mays Blaosfestijn 2019 kon van start. Organiserende kapel 't Mays Kwartierke had alleen één klein dingetje over het hoofd gezien; ze hadden het speelschema zó strak in elkaar gezet, dat er geen ruimte was om zélf te spelen! Het enige dat de leden van 't Mays Kwartierke zaterdagavond speelden, was voor gastheren en -vrouwen.

Dat deed overigens, met alle respect voor de Mayse organiserende kapel, niks af aan de gezelligheid want de overige negen kapellen hebben er tóch een mooi feestje van gemaakt. De aftrap van de avond werd verzorgd door Saxband Saxy uit Zevenbergen, die opgevolgd werd door de Mayse kapellen Vals Alarm en 't Harmonieke. De Toeteleurs uit Breda en Louth uit Tilburg speelden direct daarna de sterren van de hemel, waarna hofkapel De Blaoskaffers het stokje overnam. The Rolling Tones uit Dordrecht vielen halverwege de avond binnen, evenals De Smulnarren uit Oosterhout. Afgesloten werd er uiteraard met een Mayse kapel en wel met de mannen en vrouwen van 't Mays Kabaol. Wij liepen zelf het begin van de avond binnen en mochten van de overige avond foto's én een filmpje ontvangen van de organisatie. Onze dank daarvoor! 

https://www.youtube.com/watch?v=xNvJ7_N-J2k

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel