Oud papier komende tijd ingezameld met GFT en verpakkingsmateriaal

Las u vanmorgen nog op de Facebookpagina van de gemeente Drimmelen dat de inzameling van het oud papier per direct stopt, kunnen wij u nu alweer mededelen dat het oud papier met ingang van 30 maart a.s. tegelijkertijd aangeboden mag worden met het GFT-afval en het verpakkingsafval (verpakkingsplastic, drankenkartons en blik). Afvalinzamelaar Renewi besloot om niet meer samen met vrijwilligers in te zamelen, maar na overleg wordt de inzameling van oud papier en karton nu uitsluitend uitgevoerd door medewerkers van Renewi, met inachtneming van de adviezen van het RIVM.

Dit betekent:
  • De afvalinzameling van het oud papier die gepland stond op zaterdag 28 maart vervalt.
  • De komende tijd (tot 1 juni, tenzij het Rijk anders beslist) wordt het oud papier en karton tweewekelijks huis-aan-huis ingezameld. De inzameling valt samen met de inzameling van het verpakkingsafval (verpakkingsplastic + drankenkartons en blik) bij u in de straat. U kunt dus op de dag dat u het verpakkingsafval aan straat zet, de komende tijd ook uw oud papier aan straat zetten.
  • Ook de andere inzameldagen van het oud papier tot 1 juni (onder voorbehoud) komen te vervallen. Hiervoor in de plaats kunt u het oud papier dus tweewekelijks gelijktijdig met het verpakkingsafval aan straat zetten.
  • De inzameling wordt tijdelijk niet gedaan door vrijwilligers uit de gemeente. Op deze manier hopen we de mensen zo veel mogelijk te beschermen tegen (de verspreiding van) het coronavirus.

Zodra de maatregelen rondom het coronavirus versoepeld kunnen worden en het weer veilig genoeg is, wordt de inzameling weer op de oorspronkelijke manier hervat.

De gemeente gaf bovenstaande informatie aan een inwoner die de vraag had gesteld wat er nu zou gebeuren met de inzameling van oud papier én maakte dit zojuist bekend in hun eigen persberichten, maar vergat dit wel nog even te vermelden op de eigen Facebookpagina.