OVU Wagenberg ontvangt 750 euro

Janssens Tweewielers uit Wagenberg hield afgelopen zondag een actie op de mini-braderie. Voor 1 euro mocht iedereen een gokje wagen over het aantal fietskogeltjes in een glazen pot. Zo'n 250 mensen vulden het aantal in waarmee zij hoopten de hoofdprijs, een mooie fiets, te winnen.

De fiets, een Gazelle NL waar er maar zo'n honderd van gemaakt zijn, werd door Janssens beschikbaar gesteld. De opbrengst van 250 euro werd bovendien door de tweewielerspecialist uit Wagenberg verdubbeld. 

De actie kreeg een onverwachte wending toen de winnares, Christian Verhoef, de fiets teruggaf om opnieuw in te zetten voor het goede doel. Daarop werd de fiets geveild door Ella Roijackers van Janssens Tweewielers. Dat bracht nogmaals 250 euro op zodat er een recordbedrag van 750 euro naar OVU ging.

Afgelopen donderdagavond overhandigden Ella en Christian de bedragen aan voorzitter Addy Janssens van de Wagenbergse muziekvereniging. Janssens die uiteraard zeer verheugd was, vertelde dat het geld naar het instrumentenfonds van OVU zal gaan.

Ter info: Christian Verhoef zat er met haar gok slechts zes kogeltjes naast. In de pot zaten om precies te zijn 4906 kogeltjes.