ParaDoskonale genomineerd voor Uniek Sporttalent van het Jaar

De majorettevereniging voor mensen met een beperking ParaDoskonale uit Made is genomineerd voor Uniek Sporttalent van het Jaar. De eerste ronde zijn zij reeds gepasseerd, wat betekent dat zij in de finaleronde zitten. Amber Spruijt was de grote inspiratie voor de oprichting van ParaDoskonale. Amber raakte meervoudig gehandicapt na een operatie die fout ging en is op woensdag 11 september jl. op 13-jarige leeftijd overleden. In haar nagedachtenis gaat ParaDoskonale door en kunnen zij dus nu benoemd worden tot Uniek Sporttalent van het Jaar en daar kunnen ze uw stem goed bij gebruiken! Via https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/378/paradoskonale-/stemronde/2 kunt u uw stem op ParaDoskonale uitbrengen en hen naar de eerste plaats helpen!


Over Amber:
Amber Spruijt werd geboren op 9 oktober 2005 met een gaatje tussen haar twee hartkamers. Zij werd daaraan geopereerd toen zij drie jaar was, maar de operatie ging fout en Amber raakte meervoudig gehandicapt. In haar rolstoel is ze opgegroeid, in een gezin vol liefde. Ambers zusjes deden aan majorette, iets wat Amber ook heel graag wilde. Alles werd op alles gezet en de vereniging Doskonale in Breda, waar haar zusjes lid van zijn, gaf gehoor: Ambers droom kwam uit, ze mocht deelnemen aan een routine van anderhalve minuut én ontving een beker van de Brabantse Bond. Haar intense blijdschap leidde tot de oprichting van ParaDoskonale; een vereniging die majorettelessen geeft aan mensen met een beperking. De eerste lessen werden gegeven in juni 2018, het eerste optreden, dat tevens een landelijke primeur was, in juni 2019.

Eind augustus werd Amber ziek, waarna ze in het ziekenhuis kwam te liggen. Na slechts 13 dagen waarbij haar gezondheid op en neer ging, is Amber op woensdag 11 september overleden. Het woord dat als eerste bij ons opkomt als wij aan Amber denken, is 'vrolijk'. Vandaar dit eerbetoon, met de foto van de opening van ParaDoskonale in De Amerhal in Made. Haar lach, haar strijdlust en haar doorzettingsvermogen, evenals die van haar gezin, zijn bewonderenswaardig. ParaDoskonale zal dan ook blijven bestaan in haar nagedachtenis.