Prins Jannes dun Irste afscheid genomen van titel Mayse Leutvorst

Vier jaar geleden nam John van Vugt uit Geertruidenberg de rol van Prins van de May op zich. Als Jannes dun Irste vervulde hij deze functie met veel plezier en verve, mede door het proberen te verbinden van diverse carnavalsverenigingen, zelfs in verschillende dorpen. Groot of klein, het carnaval moet een feest zijn van gezelligheid en saamhorigheid, iets wat John altijd nageleefd heeft. 

Vanmiddag werd er in café 't Tapperijke een afscheidsreceptie gehouden, omdat John zijn taken als Mayse Leutvorst neer moet leggen. Hij heeft een nieuwe baan aangenomen als wethouder van de gemeente Geertruidenberg. Tijdens de drukbezochte receptie, waar natuurlijk niet alleen de Raad aanwezig was, werd John toegesproken en uitgebreid bedankt door voorzitter Ad van Wezel en gaf John zelf ook een afscheidsspeech. "Als ik zo eens deze zaal rond kijk, zie ik verschillende bouwclubs staan, maar ook sauwelaars en kapellen. Dat zijn toch wel drie pijlers om het carnaval levend en draaiend te blijven houden. Zoveel mensen die zich jarenlang inzetten en dat nog steeds vol overtuiging doen. Ook de carnavalsstichting verdient alleen maar respect. De professionaliteit bij De Mayenèrs is van hoog niveau. Naast de organisatie, verdient ook de May zelf een dikke pluim. Het is bijzonder geweest om in de May Prins te mogen zijn, omdat Mayenèrs en Mayenèrinnekes écht iets over hebben voor de carnavalsstichting", aldus John.

KijkopDrimmelen liep vanmiddag ook even binnen om John persoonlijk de hand te schudden. Ook wij hebben een leuke samenwerking gehad en wij wensen hem veel succes toe in zijn verdere loopbaan!

Beelden bij dit artikel