Randoet en Puzzelbad renoveren of vernieuwen?

Gisterenavond werden de drie modellen gepresenteerd inzake de Randoet in Made en het Puzzelbad in Terheijden. Model drie is voor alle partijen het voordeligst. Het houdt in dat in de Randoet alle bestaande gebouwen, ligweide, installaties en baden worden gerenoveerd. In het Puzzelbad worden receptie, kleed- en doucheruimte, berging, personeelsruimte en badmeestertoren nieuw gebouwd, de ligweide, installaties en baden gerenoveerd. Het totale exploitatiekostenplaatje voor de gemeente komt in dit model uit op bijna een half miljoen. (€480.900,-)

In model twee wordt in de Randoet een deel van 25 x 16 meter van het buitenbad overkapt en geschikt gemaakt als instructiebad met beweegbare vloer en een schuifpui naar de ligweide. Het andere deel van het buitenbad, 33 x 14 meter, zal verdwijnen net als de glijbanen. De overige baden, gebouwen en installaties worden gerenoveerd net als in model drie. Het Puzzelbad is in alle drie de modellen hetzelfde. Het exploitatiekostenplaatje voor de gemeente komt in dit model uit op ruim een miljoen. (€ 1.091.600,-)

In model één verdwijnt in de Randoet het gehele diepe buitenbad inclusief de glijbanen. Op deze plaats wordt een geheel nieuw binnenzwembad gebouwd van 20 x 10 meter met beweegbare vloer en een schuifpui naar de ligweide. Net als in de vorige modellen worden alle overige zaken gerenoveerd. Ook hier zijn de plannen voor het Puzzelbad gelijk aan de andere modellen. Het exploitatiekostenplaatje van dit model is eveneens ruim een miljoen. (€ 1.027.500,-)

Bij de drie modellen is ook een berekening gemaakt voor de exploitant van de beide baden. Hoewel in model één de Randoet meer open kan zijn dan de huidige 16 weken in het seizoen, wordt het exploitatieresultaat beraamd op € 26.500,-. Hetzelfde resultaat wordt beraamd voor model twee terwijl voor model drie het exploitatieresultaat wordt beraamd op € 34.600,-

Aanstaande donderdag 24 mei worden de drie modellen besproken in de opinieronde.