Samen Zingen de dag voor kerst in Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe

In 2016 is een nieuwe kersttraditie ontstaan bij Onze Kerk in Hooge Zwaluwe: Samen Zingen de dag voor kerst. Waar vorig jaar nog één lied ten gehore werd gebracht, werden er dit jaar twee liederen gezongen door het gelegenheidskoor. Het lied 'Hallelujah' stal vorig jaar de show op 24 december, dit jaar waren dat de nummers 'Once In A Royal David's City' en 'So This Is Christmas'.

Het speciaal samengestelde koor bestaande uit 'gewone' hobbymatige zangers en zangeressen, werd vakkundig begeleid door dirigent Joop van de Sande, zijn dochter Lieke van Beijnen op accordeon en solisten Lieke Janssen en Anique Toebak. Dieuwke Simonis van Onze Kerk vertelde ons dat 'Once In A Royal David's City' iets minder bekend is dan 'So This Is Christmas' en dat daar dus iets meer oefening nodig is. "Maar het gaat fantastisch hoor!", verzekert Dieuwke ons met een glimlach van oor tot oor. 

En dat wás het. Zelfs zo fantastisch, dat de officiële uitvoering van de twee nummers, nogmaals herhaald werd. Het toegestroomde publiek kon dus twee keer genieten van beide liederen. KijkopDrimmelen was natuurlijk zélf aanwezig op deze ochtend voor kerst en wij maakten foto's die u kunt bekijken in bovenstaande fotoslider. De beeldopnames die wij maakten bekijkt u direct hieronder.

Een korte opname van de uitvoering van 'Once In A Royal David's City', bekijkt u hieronder via onze YouTube-video.

Een opname van de volledige uitvoering van 'So This Is Christmas', bekijkt u hieronder via onze YouTube-video.