Kerstbadmintontoernooi Hooge Zwaluwe: fanatiek spel, nog fanatiekere nazit

Afgelopen zaterdag werd voor de 24ste keer het Kerstbadmintontoernooi georganiseerd in Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe. KijkopDrimmelen kon er zelf helaas niet bij zijn, maar met grote dank aan Rob van Oorschot, die in hoogst eigen persoon op onze redactie verscheen om de wedstrijdinformatie te bezorgen, kunt u in onderstaand verslag tóch lezen over het fanatieke spel en de nog fanatiekere nazit!

Maar liefst 16 spelers met ruime ervaring in de badmintonsport, deden mee aan het toernooi. Deze fanatiekelingen spelen al jarenlang met en tegen elkaar, waardoor besloten werd om te loten wie er samen de strijd aangingen om de felbegeerde wisseltrofee: een uit hout gesneden badmintonracket. Dat door het lot de vreemdste combinaties ontstaan werd al snel genoeg duidelijk!

Ricardo & Chris en Lambert & Kees streden om de 7e en 8e plaats. Dat duel werd gewonnen door Ricardo & Chris met 17 tegen 12. Marcel & Tom en Ron & Wilfred gingen het duel aan om de 5e en de 6e plaats, welke met een nipte voorstand van 13 tegen 11 gewonnen werd door Ron & Wilfred. 

De halve finale werd gespeeld door Eric & Joop en Johan & Niels. Met een eindstand van maar liefst 17 tegen 9, gingen Johan & Niels er met een derde plaats vandoor. 

Het hoogtepunt van het toernooi was natuurlijk de finale waarbij Louis & Stefan en Jeffrey & Toon alles op alles zetten om de houten badmintonbokaal in bezit te krijgen. Jeffrey & Toon kwamen vrij snel op voorsprong, welke ze opvallend lang vast wisten te houden. Louis & Stefan konden de winst niet zomaar uit handen geven en gaven even flink gas waardoor het hun tegenstanders even heet onder de voeten werd. Met hete voeten maar met een koel hoofd, schopten Jeffrey & Toon dankzij een aanstal sterke acties, het tóch tot absolute winnaars van het 24ste Kerstbadmintontoernooi. 

De nazit van het toernooi ging natuurlijk gepaard met één of wat gouden sportdrankjes met witte kraag, waarna Paul en Lida Reniers van De Zonzeel samen met hun medewerkers een bijzonder goed uitziende en nog beter smakende maaltijd hadden verzorgd voor alle sporters en hun aanhang. En het bleef nog lang gezellig in het ontmoetingscentrum in Hooge Zwaluwe!

KijkopDrimmelen bedankt Rob hartelijk voor het ver- en bezorgen van het verslag en de foto's van het Kerstbadmintontoernooi en feliciteert Jeffrey & Toon natuurlijk van harte met de overwinning!


Op een rijtje:

  1. Jeffrey & Toon
  2. Louis & Stefan
  3. Johan & Niels
  4. Eric & Joop
  5. Ron & Wilfred
  6. Marcel & Tom
  7. Ricardo & Chris
  8. Lambert & Kees