Sauwelweekenden: Waar, wanneer, hoe laat?

Sauwelweekenden: Waar, wanneer, hoe laat?

Dit weekend vindt het eerste sauwelweekend binnen onze gemeente plaats en wel in Erpelrooiersland (Wagenberg). De week erop is het sauwelen op de May (Made), in het Biesboschrakkersrijk (Lage Zwaluwe) en in het Schraansersrijk (Terheijden). Nog een week later wordt er gesauweld in Touhoer (Drimmelen) en als laatste in Berenland (Hooge Zwaluwe). 

In Wagenberg wordt er komend weekend gesauweld in café Bij Bas, Dorpsstraat 26. Sauwelaars die in de ton staan zijn Cor van Kampen, Ronald Kustermans, Cheyenne de Laat, Toon de Laat, Twan van Oers, John Stroop en Ger van Turnhout. Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij Bakker van Dongen in Wagenberg, Bakker van Dongen in Terheijden en Bij Bas. Zaterdag 25 januari start het sauwelen om 20.00 uur, op zondag 26 januari om 14.00 uur.

In Made wordt er volgend weekend gesauweld in De Korenbeurs, Kerkstraat 13. Sauwelaars die op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari in de ton staan zijn Andre Sips, Ben Thijssen, Jac Thijssen, Gertjan van Oorschot, Hans van Mook en Sander Machielse. Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.00 uur. Op zondagmiddag 9 februari staat het jeugdsauwelen (entree € 3,00) op het programma, aanvang 13.30 uur, zaal open 12.30 uur. Kaarten voor het sauwelen op vrijdag en zaterdag à € 10,00 per avond zijn te bestellen via:  https://webshop.mayeners.nl/index.php

In Lage Zwaluwe wordt er gesauweld op zaterdag 8 februari in Den Domp, Plantsoen 10. Diverse sauwelaars uit het dorp zelf, en van buiten het dorp, staan in de ton. Aanvang is 19.55 uur, zaal open om 19.15 uur. Kaarten à € 5,00 zijn te koop bij Bloem 77, Kapsalon Anneke en Hubo en op de avond zelf aan de deur à € 6,00. Het is toegestaan eigen hapjes mee te brengen tijdens deze sauwelavond en er kan ook een tafel gereserveerd worden door te mailen naar:  s.weeland@hotmail.com

In Terheijden wordt er gesauweld op vrijdagavond 7 februari, zaterdagavond 8 februari om 19.30 uur en zondagmiddag 9 februari om 14.00 uur, in De Gouden Leeuw, Raadhuisstraat 13. In de ton staan (voor zover op onze redactie bekend) o.a. Ronald Kustermans, Christ van den Diepstraten, Toin Krijnen, Ad van Bekhoven, Ronald Lievens, Remco van Gils en Koen van Steen. Kaarten à € 8,50 zijn te koop bij DA drogisterij Relinde. Liefst contant afrekenen.

In Drimmelen wordt Touhoer opgesteld in Ons Dorpshuys, 't Fort 1, op vrijdagavond 14 februari. De avond start om 20.00 uur en in de ton staan diverse sauwelaars. Kaarten à € 8,00 zijn te koop in Ons Dorpshuys.

In Hooge Zwaluwe wordt er gesauweld op zaterdag 15 februari, aanvang 20.00 uur, in gebouw Concordia, Raadhuisstraat 37. In de ton staan (voor zover op onze redactie bekend) o.a. Michel den Dunnen, Albert Tempelaar en Rick van Leest. Kaarten à € 7,50 zijn te koop bij Marks Dagwinkel.