Gemeente Drimmelen weer een paar Nederlands Kampioenen rijker!

Gemeente Drimmelen weer een paar Nederlands Kampioenen rijker!

Op 18 en 19 januari vond in Almere het NK Majorette / Twirling van de KNMO-NTSB plaats. Het was het 2e gezamenlijke NK van beide bonden. Een groot Kampioenschap voor de top van de majorette en twirl die zich wisten te plaatsen via de provinciale kampioenschappen.

Er waren maar liefst 584 optredens (660 sporters) van 80 verenigingen uit het land. Zo mocht Doskonale Brabant vertegenwoordigen met maar liefst 27 optredens. Om zaterdag goed uitgerust om 0800 uur in Almere te zijn had men ervoor gekozen om al op vrijdag middag te vertrekken richting Almere. Vanwege het grote aantal optredens (114) was naast de topsporthal ook de breedte hal in gebruik.

Op zaterdag waren er 418 optredens gepland, een overvolle dag dus, door het strakke tijdschema was het de organisatie gelukt om, om 18:15 uur met de prijsuitreiking te beginnen welke duurde tot 20:00 uur. Ook zondag was het weer een volle dag met 166 optredens welke werd mooi op tijd afgesloten om 17:00 uur. Alle optredens van Doskonale waren alle goed uit de verf gekomen, een optreden moest over omdat een jury lid niet het gehele optreden heeft kunnen beoordelen. Dat het goede routines /optredens bleek wel tijdens de prijs uitreiking.

NEDERLANDS KAMPIOEN:

Amber Donkers in AP senior basis, Shallienne Provence Free style senior N3, Duo Jill Otte / Maud Horrevoets in AP jeugd 2, Duo Amber Donkers / Bianca vd Vorst in twirl senior N3, het jeugd team A, Team B in AP junior basis, Deveny Wiegeraad in 2-baton adult N3, Samantha Aarts in freestyle junior N3

ZILVER:

Samantha Aarts in Arthistic twirl N3, 2x voor het duo Amber Donkers /Bianca vd Vorst in AP senior midden en Artistc pair senior N3, Bianca vd Vorst in 2 baton senior N3, Team C in AP senior top, Team D in twirling senior N3, Geertje de Jong in freestyle 12-14jr. N5.

Mooie plaatsen in diverse klassen: In AP jeugd 2 Sarina Spruijt 5e en in junior midden Quinty Wintermans 4e. twirling junior N3 voor Samantha Aarts 9e, Amber Donkers 11e, Veerle van Essen 12e en Joelle Willemse 29e. Twirling senior N3 Shallienne Provence 6e en Bianca v/d Vorst 7e. Twirling adult N3 en AP senior midden in beide Deveny Wiegeraad 4e. Freestylesenior N3 Bianca vd Vorst 9e. Freestyle junior NR het duo Linda Timmermans/Veerle van Essen 5e.

Het was dus een geweldige afsluiting voor het jaar 2019 voor Doskonale en zij gaan zich nu voorbereiden op plaatsing WBTF Euopean cup in Blanes (Spanje)

(Verslag en foto verzorgd door Doskonale Brabant/Michel en Rianne Spruijt)