Shell en ATM sponsoren tenues Zwaluwse EHBO

Shell Moerdijk draagt middels sponsorrondes bij aan het sociaalmaatschappelijk leven. Omdat één van de ingediende verzoeken voor sponsoring wegviel, bleef er een bedrag van € 3500 over. Ron Nagtzaam, commandant bedrijfsbrandweer Shell Moerdijk en tevens vrijwillig teamleider brandweerpost Lage Zwaluwe, tipte daar de EHBO afdeling Hooge en Lage Zwaluwe over. Ron wist dat deze club vrijwillige hulpverleners eigenlijk geen tenues bezat.

Huib Evegaars, de nestor van de Zwaluwse EHBO, vertelt daarover: “We hadden alleen wat oude hesjes en een paar oranje jassen. Soms kregen we de vraag of we van de reddingsbrigade waren omdat we in die afdankertjes liepen. Ook was er een keer een kind dat zei; 'dat zijn de echte en dat zijn de neppers' toen die ons zag lopen.”

Met de nieuwe tenues zijn de circa 56 leden van de EHBO uiteraard erg blij. Ze zijn nu veel beter herkenbaar als ze op evenementen hun vrijwilligerswerk doen én – niet onbelangrijk – ook een stuk modieuzer. Met name de dames waaronder het jongste lid Geena, zijn blij met de polo's.

De aanschaf van 20 complete tenues inclusief de polo's bedroeg meer dan de door Shell gesponsorde €3500 en om precies te zijn was dat tekort 3 tenues. Daarop trok Huib bij zijn voormalige werkgever ATM Moerdijk aan de bel. De recyclelaar reageerde positief en doneerde het resterende bedrag. Gisterenavond werd bij de brandweerkazerne in Lage Zwaluwe een modeshowtje opgevoerd door de EHBO'ers in bijzijn van Bart Swaans, lid van de ondernemingsraad van Shell Moerdijk.

Beelden bij dit artikel