St. Ambrosius verguld met enthousiaste bezoekers Open Inkerijdag

St. Ambrosius Made is een bijenhoudersgilde dat al opgericht is in 1714! Met zo'n 70 leden (waarvan géén meer van het eerste uur red.) is St. Ambrosius een van de grootste gildes binnen de afdeling Baronie. Gisteren nam Ambrosius ook deel aan de landelijke Open Imkerijdag en konden bezoekers de hele dag een kijkje nemen in het gildegebouwtje De Stal aan de Koekoekweg in Made.

Die kans werd door een flink aantal personen gegrepen. Ze lieten zich voorlichten over het leven van de bij, de belangrijke schakel die de bij vormt in de natuur, hoe honing wordt gemaakt, hoe je een kaars van bijenwas kunt maken, hoe je imker kunt worden en vooral hoe leuk imker zijn is en nog veel meer.

Uiteraard gaan wij dat hier niet allemaal opschrijven, dat moet u zelf maar uitzoeken. Dat kán want mocht u gisteren de open dag gemist hebben, u bent van half maart t/m half september iedere zaterdagmorgen tussen 11.00 uur en 12.00 uur welkom. Dan zijn er altijd enkele leden van het gilde aanwezig in De Stal aan de Koekoekweg 1 in Made. (naast het 'stronttorentje' red.)

Website St. Ambrosius: https://bijenhoudersgildestambrosius.nl/ 

Beelden bij dit artikel