Receptuur voor giga-Pannenkoekenparty

Men neme een enorme vetvrije schaal. Tik daar 540 eieren in en klop deze zachtjes los met een garde. Voeg vervolgens 100 liter melk, gekoeld in jerrycans, aan het eiermengsel toe en mix het geheel door elkaar. Voeg al roerend 50 kilo bloem toe en klop het geheel tot een gladde massa. Smelt 30 pakjes roomboter en voeg de warme boter aan het ei-melk-bloem-mengsel toe. Verhit olie in de koekenpan en bak vervolgens zo'n 1000 pannenkoeken. Zet 105 bussen poedersuiker en 60 flessen stroop op de tafels bij Brasserie De Thuishaven in Lage Zwaluwe en doneer de opbrengst van alle verkochte pannenkoeken aan De Lisdodde, een wooncomplex voor mensen met een beperking. Dát zijn de ingrediënten voor een giga-Pannenkoekenparty!

Het klinkt simpel maar dat is het natuurlijk niet. Bij het organiseren van een pannenkoekenparty voor De Lisdodde komt nogal het een en ander kijken, zeker wanneer je de euro die een pannenkoek kostte, in zijn geheel aan De Lisdodde wilt doneren. Een uitdaging die de organisatie graag aan wilde gaan. Zij zochten sponsoren voor de melk, eieren en bloem, die door de lokale agrariërs en de bakker zijn geschonken. De organisatie legde contact met Suikerunie, die de poedersuiker en stroop heeft geschonken. De pakjes boter werden geschonken door een Zwaluws CAB-raadslid. Contact werd er ook gelegd met bedrijven in de omgeving, of zij toevallig 50 pannenkoeken voor 50 euro wilden kopen voor op hun vrijdagmiddagborrel. Ook de gemeente Drimmelen werd benaderd, die 50 pannenkoeken heeft gekocht en heeft geschonken aan woonzorgcentrum De Ganshoek in Lage Zwaluwe. Alle bedrijven bij elkaar zorgden al voor 500 pannenkoeken in de voorverkoop.

Een vrijwilliger heeft de pannenkoeken bij de bedrijven bezorgd, verpakt in gebaksdozen die geschonken zijn door de bakker uit Wagenberg. Ook bakten wethouders Harry Bakker en Jürgen -éénmalig dus ook Bakker- Vissers menig pannenkoek op de gasstellen die voor de gelegenheid waren neergezet op het terras van De Thuishaven. Top het geheel af met live-artiest The Freewheeler en een lekker drankje geschonken vanuit de buitenbar van café 't Roer Om die helemaal voor niets in bruikleen is gegeven. Naast pannenkoeken, konden de feestende kinderen ook een glittertattoo of ballondier halen en springen in het springkussen. 

De definitieve opbrengst van de Pannenkoekenparty voor De Lisdodde wordt later bekend gemaakt. Op dit moment wordt er nog druk geteld, de door stroop aan elkaar plakkende euro's van elkaar getrokken en de poedersuiker van de muntstukken geveegd. Wanneer het bedrag bekend is, leest u dat natuurlijk in een volgend artikel bij KijkopDrimmelen.nl.
 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel