’t Leeuweveerke passeert magische grens van 10.000ste passagier

Het tweede vaarseizoen van veerdienst 't Leeuweveerke is in volle gang en inmiddels heeft de 10.000ste passagier van seizoen 2018 voet aan de Biesbosch-wal mogen zetten. Waar dat vorig jaar pas eind augustus gebeurde, passeerde dit jaar het bezoekersaantal gisteren al de magische grens van 10.000. Mede dankzij het mooie weer heeft het pontje dat vaart vanaf Lage Zwaluwe naar de Jacominaplaat in De Biesbosch, nu al een recordaantal recreanten over mogen zetten.

Dankzij de komst van 't Leeuweveerke in mei 2017 is er een directe verbinding ontstaan tussen de gemeente Drimmelen en de Biesbosch. Hierdoor zijn er tal van leuke fiets- en wandelroutes bereikbaar dankzij een simpele oversteek met de pont. De Jacominaplaat, officieel bezien Werkendams grondgebied, biedt een ingang tot de Biesbosch met al haar prachtige natuurschoon. 

't Leeuweveerke vaart dagelijks tussen 10.00 en 17.40 uur, maar is daarbij soms wel weersafhankelijk. Wanneer er een harde wind staat of rukwinden voor kunnen komen, kan het gebeuren dat 't Leeuweveerke uit de vaart wordt genomen. "Dit doen we uiteraard voor ieders veiligheid maar ook voor het gevoel dat passagiers hebben bij het op de pont stappen. Wanneer de pont schommelt door de golven van de Amer, zijn mensen vaak angstig om over te steken. Echter, dat er golven zijn, betekent niet altijd automatisch dat er niet gevaren kan worden. Onze schippers zijn professioneel en weten hoe ze de pont moeten bemannen. Om die reden proberen we een nieuwe aanlegplaats te creëren, waarbij het in- en uitstappen rustiger kan verlopen", aldus exploitant Mark de Leeuw. 

Begrijpelijk is het wanneer meer dan 10.000 mensen met de pont willen oversteken, er soms een wachttijd ontstaat. Met foodcontainer de Beachbosch aan de Drimmelense kant, wordt de bezoekers een culinaire faciliteit geboden, die het wachten stukken dragelijker maakt. Koffie, thee, fris, verse broodjes en lekkere ijsjes, de Beachbosch heeft een gloednieuwe menukaart die voor ieder iets lekkers biedt. Met het terras aan de waterkant is het dus ideaal vertoeven aan de Biesboschweg in Lage Zwaluwe.

KijkopDrimmelen feliciteert Gebr. de Leeuw van harte met deze mijlpaal van 10.000 bezoekers en wenst hen nog veel tevreden toekomstige bezoekers toe! 

Bent u van plan een oversteek te maken met 't Leeuweveerke? Bekijk dan altijd even de actuele vaartijden op de Facebookpagina om eventuele teleurstellingen te voorkomen.