’t Leeuweveerke voorzien van dikkere kont!

Als pilot startte Gebr. de Leeuw uit Oosterhout het veerpontje tussen Lage Zwaluwe en de Biesbosch vorig jaar. Het aantal passagiers overtrof iedere verwachting zodat de pilot een definitief vervolg krijgt. Een pilot houdt in dat je aftast hoe en of er belangstelling is maar ook of het voldoet aan de verwachtingen.

In het geval van 't Leeuweveerke moesten er enkele malen aanpassingen worden gedaan met name op het gebied van stabiliteit. Risico's zijn er nooit genomen want het veer was gecertificeerd als veilig.

De aanpassingen die op dit moment worden verricht om de stabiliteit nóg meer te verbeteren, gebeuren vooral op verzoek van de schippers vanGebr. de Leeuw. Ze gaven aan dat soms als meerdere passagiers aan één kant over de reling keken, zij scheef in hun stoel zaten.

Er is inmiddels een verbreding aangebracht aan de achterzijde van 't Leeuweveerke en de accu's van het elektrisch aangedreven veer zijn verder naar onderen in het schip gebracht wat eveneens de stabiliteit ten goede komt.

Het vaarseizoen start op 26 april weer en twee dagen later maken wij de winnaar bekend van de maandprijs van KijkopDrimmelen.

De prijs die we weggeven bestaat uit twee seizoenskaarten voor 't Leeuweveerke!

Die zijn uiteraard ook geldig voor de hulp die het veer in de loop van het seizoen gaat krijgen.

De animatie van een gloednieuwe veerpont mochten wij al bekijken bij Gebr. de Leeuw in Oosterhout, de bouw is in volle gang. Het nieuwe veerpont wordt maar liefst zestien meter lang waardoor er 32 personen tegelijk kunnen worden overgezet. 't Leeuweveerke zal zeker niet afdoen als pont en afhankelijk van het weer en dus het aantal passagiers, varen beide ponten tegelijk!

Wij van KijkopDrimmelen houden u uiteraard op de hoogte van de vorderingen van de scheepsbouw van het nieuwe veer van Gebr. de Leeuw uit Oosterhout.

Beelden bij dit artikel