Teamcaptains Dorpskwis Hooge Zwaluwe en Helkant weten nu hoe het moet… Toch?

Er ligt een grote druk op de teamcaptains van de Dorpskwis Hooge Zwaluwe en Helkant. Zij zijn, samen met hun chaperonne, de enige die na gisterenavond weten hoe het moet. Dankzij de infoavond die de organisatie in gebouw Concordia gaf, weten zij alle ins en outs van en over de quiz.

Bestuursleden Marc en Joyce namen het woord en werden aangevuld waar nodig door de overige aanwezige bestuursleden Johan, Ans, Lisanne, Kiki, Ingrid, Dick en Dré. Alleen bestuurslid Maron was deze avond verhinderd. In de presentatie stonden tips, aandachtspunten en belangrijke tijdstippen. Eén van de tips van Joyce was Google Lens. Als je deze app geïnstalleerd hebt en je richt de camera van je smartphone bijvoorbeeld op een plantje, dan krijg je direct te zien welk plantje het is. Joke, één van de teamcaptains in het publiek, reageerde met: “Kunnen we dat niet gewoon bij elke vraag doen dat we dan meteen het goede antwoord zien?”. Het publiek giert het uit. Wie ook de lachers op zijn hand kreeg, was Ricardo, samen met zijn team De Loatkomers de winnaar van de eerste editie van de dorpskwis. Toen Joyce vertelde dat het om het meedoen gaat en winnen niet echt belangrijk is, antwoordde hij: “Maar het is wel verdómd lekker!”.


De Dorpskwis Hooge Zwaluwe en Helkant beleeft zaterdag 16 oktober haar tweede editie. Om 14.45 uur worden de teamcaptains bij Molen Zeldenrust verwacht, om 15.00 uur klinkt het startschot. Tot 19.00 uur hebben de teams de tijd om zoveel mogelijk vragen goed te beantwoorden én doe-opdrachten in het dorp uit te voeren. Extra punten zijn er te verdienen met o.a. het versieren van de speellocatie, de filmopdracht én de extra opdracht bij de molen, zaterdagavond om 19.00 uur. Vanzelfsprekend rijden onze razende reporters zaterdagmiddag ook door het dorp om foto’s te maken van kwizzende en ploeterende deelnemers.

Beelden bij dit artikel