Tweedaagse opfriscursus Verkeer afgerond in Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe

Gisteren werd de tweedaagse opfriscursus Verkeer afgerond in Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe. Maar liefst 35 deelnemers, het maximale aantal, fristen hun verkeerskennis op aan de hand van een presentatie gegeven door Gerrit en Katinka van Dongen uit Made. De cursus wordt aangeboden door de gemeente Drimmelen, in samenwerking met de provincie Noord-Brabant, SWO, KBO en Veilig Verkeer Nederland.

Gerrit, die de pensioenleeftijd al behaald heeft, vertelt ons dat hij nog altijd actief betrokken is bij het familiebedrijf. "Katinka heeft ons bedrijf volledig overgenomen, maar ik geef nog altijd les. Wij hebben bijvoorbeeld een lesauto die geschikt is voor mensen met een fysieke beperking, zoals wanneer de benen niet meer functioneren of de linker- of rechterarm verlamd is. Dat is heel dankbaar werk", vertelt hij ons. 

In De Zonzeel, waar de deelnemers hartelijk werden ontvangen met een kopje koffie of thee, is ruimte genoeg voor een cursus van formaat. Er zouden nog meer deelnemers bij kunnen, maar Veilig Verkeer Nederland heeft het limiet bepaald op 35 deelnemers. "Iets wat we volgend jaar ook weer zeker gaan halen, veel mensen willen heel graag deelnemen", aldus Van Dongen.