Viering Koningsdag in Lage Zwaluwe wordt nieuw leven ingeblazen

Koningsdag in Lage Zwaluwe was de afgelopen jaren leuk en gezellig, maar niet echt groots. Daarom werd er al enkele jaren gesproken over het grootser opzetten van het vieren van de verjaardag van de koning. Je kunt erover praten, maar je kunt het ook gewoon doen. Eind juni 2019 zijn er een aantal mensen bij elkaar gekomen, vertegenwoordigers van diverse clubs maar ook privépersonen, om te kijken of de neuzen dezelfde kant op staan. En dat blijkt zo te zijn. Koningsdag in Lage Zwaluwe wordt niet alleen op de dag zelf gevierd, maandag 27 april, maar óók de zaterdag en zondag ervoor, 25 en 26 april 2020.

Onder de vrijwilligers die zich voor de organisatie gaan inzetten, zijn o.a. leden van V.V. Zwaluwe en Stichting Zwaluwe. Daarnaast zijn er mensen bij betrokken die ervaring hebben met het organiseren van evenementen. Iets wat zij in ieder geval allemaal gemeen hebben, is dat zij de leefbaarheid in het dorp belangrijk vinden en willen vergroten door middel van activiteiten voor dorpsgenoten van jong tot oud. 

De plannen staan nog in de kinderschoenen, maar een aantal van die plannen mochten wij al wél bekend maken. Op zaterdag 25, zondag 26 en maandag 27 april 2020 wordt Sportpark de Kwarrehoek aan de Oudeweg 24a omgetoverd tot een Koningsdag-walhalla. Dit weekend staat in het teken van sport en spel, maar ook wordt Koningsnacht (zondag op maandag) gevierd met plaatselijke dj's. Op Koningsdag zelf zullen er spelletjes worden gespeeld door en voor jong en oud. De rode draad door het weekend is natuurlijk gezelligheid, vermaak, ontmoeten en verbinden. Zet dus maar vast een oranje kruis door 25, 26 en 27 april 2020 en houd deze vrij voor de Zwaluwse Koningsdagen.