Voorlopige uitslag Gemeenteraadsverkiezing 2022: weinig veranderd bij Drimmelense stemmers

De voorlopige uitslag van de Gemeenteraadsverkiezing 2022 is bekend. Er is weinig veranderd in de Drimmelense politiek; Lijst Harry Bakker heeft 2871 stemmen gekregen en zal daarmee 5 zetels in de gemeenteraad innemen. VVD Drimmelen is één zetel gegroeid; zij hebben 2408 stemmen gekregen en nemen daarmee ook 5 zetels in.

Groen Drimmelen (VP/D66) en Combinatie Algemeen Belang (CAB) zullen beiden 4 zetels innemen, met respectievelijk 2391 en 2000 stemmen, wat een groei van één zetel voor Groen Drimmelen (VP/D66) betekent. Voor CDA Drimmelen en PvdA Drimmelen blijft het aantal zetels gelijk; beide partijen zullen één zetel innemen met respectievelijk 863 en 608 stemmen. De nieuwe partij SAMEN Drimmelen, welke ontstaan is nadat twee zetels zijn afgesplitst van LHB, heeft 894 stemmen weten te bemachtigen, goed voor één zetel in de gemeenteraad.

Er zijn in totaal 12083 stemmen uitgebracht, wat neerkomt op een opkomstpercentage van 53%. In 2018, bij de vorige gemeenteraadsverkiezing, was de opkomst 55,7%. Toen wist LHB zeven zetels te bemachtigen, CAB vier zetels, VVD vier zetels, GD drie zetels, PvdA één zetel, CDA één zetel en Gemeentebelangen één zetel. Gemeentebelangen heeft dit jaar niet meegedaan aan de verkiezingen.

De definitieve uitslag wordt maandag 21 maart aanstaande bekendgemaakt.