Vriendenclub The Corral Country Line Dancers op zoek naar nieuwe vrienden

Iedere dinsdagavond komen ze samen in 't Trefpunt in Made. Ze lachen, ze kletsen, ze drinken een drankje en ze wagen een dansje. Of 10. Gisteravond waren wij ook even op bezoek, want Vriendenclub The Corral Country Line Dancers is op zoek naar nieuwe vrienden die met hen een dansje willen wagen.

Wij werden gebeld door een enthousiaste Frans van der Pluijm, die u nog zou kunnen kennen van de Lintjesregen 2017 toen hij een lintje kreeg voor zijn vrijwilligersactiviteiten. Frans is oprichter van de linedanceclub, die inmiddels al 16 jaar bestaat. Behalve Frans zijn er geen leden meer van het eerste uur, maar Conny doet al 13 jaar actief mee. Conny is dan ook degene die voor de groep staat en de dansers begeleidt tijdens het leren van de dansen. Frans danst zelf niet meer, maar verzorgt het muzikale repertoire. Hij maakt schema's van de liedjes waar wekelijks op gedanst wordt, maakt setlists voor demo's en optredens en zorgt er, dankzij zijn minidiscspeler, iedere dinsdag voor dat er muziek gespeeld wordt. 

Dinsdags om 19.00 uur zijn Frans en Conny aanwezig om met nieuwe leerlingen de basispassen van het linedancen te leren. Nog voor de rest van de groep komt, krijgen zij dus eigenlijk privéles. Rond 19.30 uur druppelen de overige leden van de club binnen, waarna om 19.45 uur het openingslied wordt gedanst. Na diverse dansen, zowel langzaam als sneller, lopend als draaiend, in een cirkel of in opstelling, houden de dansers om 20.30 uur een half uurtje pauze. Een lekker drankje van de bar van 't Trefpunt gaat er natuurlijk wel in na al dat gedans en brengt daarnaast nieuwe energie voor het laatste half uurtje van de dansavond. Na 21.30 uur bestaat er eventueel nog de mogelijkheid voor verzoekjes, maar dat bepalen de dansers helemaal zelf. 

"Dat is ook wat wij het belangrijkste vinden, die ongedwongen sfeer. De dansers bepalen zelf wat ze wel en niet willen doen. We hebben shirtjes met ons logo erop, maar die neem ik eigenlijk altijd mee naar huis. Op dinsdags lest iedereen in kleding die zij zelf lekker vinden zitten. Is er een dans die ze niet leuk vinden, gaan ze even aan de kant staan en als ze een nummer juist heel leuk vinden, kunnen ze dat ook aangeven. Sommige leden zijn ook wel eens op vakantie tegen een dans aangelopen, die ze dan in onze lessen mogen demonstreren. Zo zijn er verschillende dansen uitgelest door de leden zelf. Dat maakt de sfeer vrij, ongecompliceerd en vooral heel gezellig", vertelt Frans ons. 

Nieuwste vriendin van de club Chantal legt ons uit waarom zij voor de The Corral club koos: "Ik heb voorheen Zumba gedaan, maar dat was toch wel een stuk pittiger. Ik wilde wel blijven bewegen en op muziek, dus vandaar dat ik bij het linedancen ben uitgekomen. Deze club is heel gezellig en het dansen en de muziek vind ik ook erg leuk, dus het bevalt me tot nu toe heel goed."

Lijkt linedancing u ook wel wat, houdt u van countrymuziek en heeft u zin om nieuwe mensen te leren kennen? Neem dan vooral eens contact op met Frans. Binnenlopen bij 't Trefpunt mag natuurlijk ook, maar bel wel eventjes van tevoren of er niets anders gepland staat op de lesdag. Frans is te bereiken via het telefoonnummer 06-42967834 of via het e-mailadres floyd.dash.bingh@gmail.com. Oh enne, er is geen lidmaatschapsgeld verbonden aan The Corral Country Line Dance!

https://www.youtube.com/watch?v=G3prrC5nxJk

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken.

Beelden bij dit artikel