KijkopDrimmelen licht uit: Hondentrimsalon ’t Weeltje in Lage Zwaluwe

Vandaag lichten we een ondernemer uit die haar bedrijf aan huis heeft: Hondentrimsalon 't Weeltje in Lage Zwaluwe. Karin Vissers, het gezicht achter 't Weeltje, zorgt goed voor uw trouwe viervoeter; van wassen tot knippen, van scheren tot plukken; Karin zorgt ervoor dat uw hond er weer fris en gezond uit ziet. Dat honden getrimd moeten worden, weten velen wel, maar ook voor katten weet Karin de beste verzorging te bieden.

Karin is voormalig dierenartsassistente die na de geboorte van haar kinderen, graag iets aan huis wilde doen. Een hondentrimsalon bleek een ideale oplossing. Haar jarenlange ervaring met dieren, haar geduld en kennis en natuurlijk het feit dat de koffie altijd klaarstaat, maakt haar een vertrouwd adres in Lage Zwaluwe en omstreken. De salon aan huis is onlangs verhuisd van Zevenbergschen Hoek naar Lage Zwaluwe en is nu gevestigd aan de Kruisstraat 39a, niet aan de dorpskant, maar aan de buitenzijde van de rotonde van de Oudeweg. Dankzij deze landelijke ligging, is er genoeg plaats voor een salon die van alle gemakken is voorzien en kunt u heel gemakkelijk parkeren op het eigen terrein. 

't Weeltje heeft nog een dierlijke tak: de schapenhouderij. Begin januari worden de schapen naar binnen gebracht, om eind januari / begin februari te lammeren. Nu dus! Voor die tijd worden de schapen bij 't Weeltje geschoren, omdat het veel te warm is om met elkaar in een stal te staan en bovendien is het hygiënischer bij het lammeren. Bij 't Weeltje zorgen ze dag en nacht voor de schapen, waarbij regelmatig kijken, controleren, voeren en indien nodig helpen met lammeren vaste werkzaamheden zijn. Na het lammeren worden de oude dieren ingeënt tegen Q-koorts, waarna ze na 1 april weer naar buiten kunnen. De schapen lopen rond op de dijken die 't Weeltje pacht van Brabantse Delta, zodat de schapen de dijken in goede conditie kunnen houden. De begrazing is niet alleen milieuvriendelijk, maar de natuur groeit ook nog eens mooier dan wanneer er machinaal wordt gemaaid. 

Wist u dat 't Weeltje nog een derde bedrijfstak heeft, namelijk de minicamping? Van 1 maart tot 1 oktober is Camping 't Weeltje geopend, met in totaal 20 kampeerplaatsen en een extra tentenveld tussen de schapen en rondom de kikkerpoel. Kom heerlijk tot rust in het weidse polderlandschap en laat uw kinderen plezier maken in de natuur. Natuurlijk met alle benodigde faciliteiten voor een fijn verblijf. Benieuwd naar de camping? Kijk dan eens op de vernieuwde website, waar tevens dronefoto's te vinden zijn. 

Wilt u meer informatie over Hondentrimsalon 't Weeltje, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/aanbod/hondentrimsalon-t-weeltje.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel