Vrijwilligers knappen binnentuin De Ganshoek Lage Zwaluwe op

Gisteren stonden er in het kader van NL Doet meerdere vrijwilligersklussen op het programma in onze gemeente. Zo ook in de binnentuin van woonzorgcentrum De Ganshoek in Lage Zwaluwe. Maar liefst 15 kinderen en 33 volwassenen kwamen de handen uit de mouwen steken om de tuin zomerklaar te maken.

Er werd geschoffeld, gemaaid, gestraat en geplant. Handelsonderneming Arjan Segeren, HAS, verricht het reguliere tuinonderhoud voor Woonvizier, maar gisteren stond Arjan er vrijwillig. “Ik vind het gewoon belangrijk dat een bewoner van 85 jaar ook een mooi tuintje heeft en niet met het gras tot aan de knieën. Dat kan echt niet. Daarom staan we hier vandaag ook om te helpen, we sponsoren vandaag al het machinegebruik, we herstraten de stoep, maaien het gras en helpen met schoffelen. Hartstikke leuk en het is prachtig weer”, aldus een enthousiaste Arjan.


Koffie en wat lekkers van de Jumbo in Lage Zwaluwe waren meer dan welkom voor de hardwerkende vrijwilligers. Vooral de paden onkruidvrij maken was een hele klus, waar dan ook meerdere personen zich mee bezig hielden. Omdat er zoveel vrijwilligers op de actie waren afgekomen, werd er in overleg ook de tuintjes van de appartementen aan de zij- en voorkant van het complex meegepakt. Aan het einde van de middag zag het er bij De Ganshoek helemaal stralend uit. Wij maakten onderstaande fotoreportage, aan het begin en halverwege de klusdag.

Beelden bij dit artikel