Wedstrijdjudoka’s van Judoclub Made en Team Haragei strijden in Vlaardingen en Rijen

Zaterdag 8 februari ging een klein clubje van 3 wedstrijdjudoka’s naar het 40e Judotoernooi Groot Vlaardingen. Zondag 9 februari stormden 20 judoka’s van de judocombinatie richting Rijen voor het jaarlijkse Sprokkeltoernooi.

Jelmer Moerenhout, Yorick van der Wolf en Tim van Oosterhout hadden niet hun dag op het zware toernooi in Vlaardingen. Jelmer en Yorick wisten een partij mooi te winnen, maar een podiumplaats zat er niet in. Alle drie de heren streden flink, maar in de -18 is het winnen van de partijen toch net andere koek soms.

In Rijen konden we genieten van meerdere prachtige ippons en heel mooie leermomenten. Twee hele mooie acties waren van Joris Wiertz en André Hanegraaf. Beide heren scoorden een prachtige ippon doordat ze hun tegenstander in volle vaart op de rug lieten landen via een heupworp genaamd O-goshi.

Bijzonder was ook dat in de groep jongens in de leeftijd -15 jaar tot 55 kilo maar liefst 4 judoka’s van Team Haragei en Judoclub Made vertegenwoordigd waren. Deze jongens kennen elkaar goed, want ze trainen regelmatig met elkaar. Naast strijd geeft dat ook gezelligheid op de mat. Het was mooi om te zien dat ze bijzonder sportief met elkaar om gingen. En dat het op de grotere toernooien soms echt bikkelen is merkten bijvoorbeeld Naut Bello en Sebas Bol. Beide jongens speelden pittige partijen en streden wat ze konden. Dit keer leverde dat geen winst op, maar ze hebben zich bijzonder kranig geweerd. Goed gedaan jongens!

Aan het eind van de dag is er dan ook weer het nodige eremetaal mee terug genomen naar Made en Terheijden:

Kampioen:
Joris Wiertz

2e plaats:
Liz Boogers
Lisa van Kreij

3e plaats:
Selize Trimbach
Solange Trimbach
Jill Boogers
Milan Bloemen
Onno Busch

Judoën doe je samen. Niet alleen in strijd, maar ook naast de mat. Elkaar aanmoedigen, samen trainen. Beter worden doe je door oefening en eenvoudig beginnen. Nieuwsgierig? Kom eens kijken bij de lessen. Dat kan bij beide clubs! Kijk voor meer informatie op onze sites: www.judoclubmade.nl en www.teamharagei.nl