Wies van Strien uit Lage Zwaluwe brengt kinderboek uit

Wies van Strien (69) uit Lage Zwaluwe heeft een geïllustreerd kinderboek geschreven, welke inmiddels uitgebracht is door uitgeverij Boekscout. Het boek, ‘Het jongetje Julian en de oude kat Gizmo’, is geschikt voor kinderen van 3 t/m 8 jaar en bij iedere pagina tekst staat een illustratie gemaakt door Nicole Schuurmans-Hejwicz.

Wies heeft twee jaar intensief gewerkt aan het boek, maar de basis van het verhaal dateert al uit 2008, toen ze foto’s van haar kleinzoon, Julian, samen met haar kat, Gizmo, had gemaakt. Over deze twee personages had ze destijds een verhaaltje verzonnen en in een foto/leesboekje verwerkt. Nadat ze best veel complimentjes over dat boekje had gekregen, speelde ze daarna jaren met de gedachte om er een echt boekje van te laten maken, zodat er ook andere kinderen van konden genieten. Na haar pensioen maakte ze haar droom waar en vond in uitgeverij Boekscout de goede begeleiding om deze droom uit te laten komen.

Het verhaal in dit kinderboekje gaat over het jongetje Julian, die door middel van een spel een bijzondere band krijgt met de oude kat, Gizmo. Deze oude kat woont in het huis van zijn opa en oma waar Julian regelmatig mag komen logeren. In dit verhaal is Gizmo niet zomaar een kat. Hij is bijzonder slim en krijgt dingen voor elkaar, wat een andere kat nog nooit is gelukt. Wat dat is? Daar kom je al lezend of luisterend achter.

Het boek is te bestellen voor € 15,50 via de webshop van de uitgeverij, via deze link: Webwinkel Boekscout.nl: Wies van Strien – Het jongetje Julian en de oude kat Gizmo. Het boek wordt gratis thuisbezorgd in Nederland en België binnen twee tot vijf werkdagen.

Beelden bij dit artikel