Willy Jansen uit Drimmelen-dorp exposeert deze zomer in kerk Lage Zwaluwe

Willy Jansen uit Drimmelen-dorp vertelde afgelopen zondag dat hij veel had met Thomas van Heck, een oud-collega die schilderde in de stijl van de Haagse School. Van Heck die in 2006 overleed, schilderde aanvankelijk stadstaferelen maar legde zich later toe op de Biesbosch.

De Haagse School is een stijl die ook bijvoorbeeld Mesdag, bekend van het Panorama, nastreef. Door zijn liefde voor de Biesbosch maakte Willy Jansen veel werken over de flora en fauna in het nationaal park.

'Nergens heb ik zoveel schilderijen mogen ophangen als hier. Het is leuk om ze bij elkaar te zien in deze prachtige kerk. Sportief ook dat mijn katholieke vrienden hier zijn want ze zijn nog steeds boos dat wij hun beelden in 1566 kapotgeslagen hebben', zo vertelde Jansen op humoristische wijze bij de opening.

Deze zomerexpositie in de protestantse kerk in Lage Zwaluwe is te bezoeken op alle zaterdagen in juni, juli en augustus. De kerk aan de Kerkstraat is geopend tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Entree is net als koffie en/of thee gratis.

Behalve de werken van Willy Jansen bezichtigen, bent u ook welkom voor een praatje of juist voor rust en bezinning. Ook kunt u een kaarsje opsteken.

Beelden bij dit artikel