Zondagavondcolumn van Jan: ‘Een Drimmelense coalitie om van te dromen?’

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: ‘Een Drimmelense coalitie om van te dromen?’

Uit doorgaans betrouwbare bron, om Johan Derksen te citeren, lijkt het er op dat de Combinatie Algemeen Belang (CAB) eindelijk, na vele vele jaren, weer eens in een coalitie wil of mag kruipen. Het zou mij dan ook niets verbazen als dan de huidige fractievoorzitter van de CAB ook wel eens de wethoudersrol op zijn schouders wil. Nu de lijsttrekker van de lokale VVD bekend is en deze partij goede banden heeft gekend in het wat verre verleden met de CAB, ligt hier zomaar een kans voor het oprapen. Nu al ‘knipogend’ naar elkaar wordt het zelfs waarschijnlijker dan ooit gedacht. Zeker als de VVD de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 de ambitie heeft om de grootste partij te worden. Ja en dan heeft deze het voor het uitkiezen met op de eerste hand de CAB? en gevolgd door de onherroepelijke vraag: met wie en hoe verder, want samen een meerderheid, is of wordt, min of meer onwaarschijnlijk.

Dus welke van de huidige coalitiepartijen wordt dan geslachtofferd, opgeofferd, opzij gezet of mag gewoon niet meedoen? De partij met hun aanvoerder Harry Bakker zal dan als eerste buiten de coalitieboot vallen. Het is algemeen bekend dat het voor geen meter botert tussen de Bakkerpartij en die van de CAB. Dus Harry met zijn trawanten verdwijnen dan in de oppositionele bankjes. Kom ik dan als vanzelfsprekend uit bij de Groen Drimmelenpartij (GD) met uitstekende papieren voor een wethouderszetel in hun achterban? Zo ja, dan zal deze club alsnog als de wiedeweerga een andere koers moeten gaan varen in plaats van de huidige houding van ‘kool en geit’ en het bekende windvaantje alsook de al twintig jaar durende poepluierproblematiek. En anders wordt het onherroepelijk voor de GD-club ook een ‘mispoes’ oftewel ‘lou loene’ en ook de oppositie in. Weg ermee dan. Zoals eerder gezegd, streeft de VVD ernaar tot het worden van de grootste partij. Prima dus en niks mis mee zeker met het speerpunt: ‘wonen’. ‘Ik zou er van maken ‘wonen, zorg en welzijn’ en het aantal coalitiemogelijkheden wordt plotsklaps duidelijker. Zelfs nog stukken beter ook en voor de kiezer makkelijker om te kiezen.

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet.
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl