Zondagavondcolumn van Jan: Ingedut gemurmel is voer voor een column

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: Ingedut gemurmel is voer voor een column.

Laat ik eerst eens beginnen om een ieder de beste wensen toe te wensen die maar te wensen zijn. Geluk, gezondheid, welzijn en meer van dat goeds voor iedereen. Niemand uitgezonderd of buitengesloten, want daar hou ik niet van. Zo, dat is gezegd, lekker toch? Verder heb ik geen goede voornemens gemaakt voor het splinternieuwe jaar 2021 en neen, ook geen slechte. Van voornemens, in welke orde dan ook, komt meestal niks van terecht. Dus doe ik daar niet aan mee en ga gewoon verder met waar ik in het oude jaar ben gebleven. Namelijk het schrijven van onder andere lekkere columns die bij sommigen ergernissen, of zelfs slapeloze nachten oproepen of veroorzaken. Niet dat dit nou de bedoeling is, maar het zijn soms van die leuke en lekkere niet goed bedoelde neveneffecten.

Slapeloze nachten bedoel ik dan. Het zij zo, jammer of jammeren dan. En om een citaat* van één van de beste voetballers van de wereld te gebruiken namelijk: ‘elk nadeel heeft zijn voordeel’, heeft ook een slapeloze nacht een voordeel. Iets om over na te denken. Dus gebruik slapeloosheid om na te denken. Terug naar de voornemens waar ik over begonnen ben. Ik heb er toch één. Een hele goede en compleet met een wens zelfs: ‘Lang leve SAMEN Drimmelen!’ Toffe club en niks mis mee. Na twintig jaar wordt het weer eens tijd voor nieuwe politiek. Met dat ingedutte gemurmel van heden ten dage heb ik niks mee, behalve als voer voor een column.

*Overigens niet bedacht door Johan Cruijff maar door Willem van Hanegem, bron NOS-voetbal van 20 maart 2018 tijdens de boekpresentatie ‘Buitenkant Links’.

Vigilat Ut Quiescant
Jan van Vliet
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl