Zondagavondcolumn van Jan: ‘Wie gaat straks met wie in een nieuwe coalitie?’

Iedere zondagavond verzorgt voormalig nieuwscorrespondent Jan van Vliet een column over actuele en lokale onderwerpen. Deze week: ‘Wie gaat straks met wie in een nieuwe coalitie?’

Die fractie van Groen Drimmelen, wie zijn dat eigenlijk en wat doen ze überhaupt in de gemeenteraad? Voor zover ik kan zien en horen niets, of in ieder geval bitter weinig. Ja ze lopen braaf aan het handje mee binnen de lijntjes van de coalitie met de fracties van de Lijst Harry Bakker en die van de VVD. Dat wel natuurlijk en oké ze hebben een wethouder, maar die is meer voor het fotowerk onder de hoede van die coalitie. Het is net of die fractie een eeuwigdurend reces heeft. Niets meer en niets minder dus. Neen, dan kunnen ze een voorbeeld nemen aan de Harryparty. Die zorgt tenminste dat er een drijvende vuilnisbak in de haven van Terheijden komt onder het motto: ‘waar moet de zwerm toeristen met hun rotzooi heen.’ Of de VVD-club die een serieus winkelcentrum wil in hartje Terheijden waar de lokale winkeliers van kunnen profiteren.

Zo maar enkele kleine kunstjes om de gunst te winnen van de kiezers. Met spiegeltjes een kraaltjes heb ik al eerder gezegd want de verkiezingen komen er aan en de eerste voorhoedegevechten laten zich al zien in onderonsjes en stiekeme één-tweetjes. Gevechten en geroddel over en tussen de politieke clubs met de vraag; wie gaat straks met wie in een nieuwe coalitie? Houdt de Harrypartij nog stand, weet men de weg nog te vinden naar Groen Drimmelen of wordt er een compleet nieuwe frisse weg ingeslagen? Over frisse weg gesproken. Ik vind dat twee periodes voor een wethouder meer dan genoeg is. En geklets over verloren gaan aan ervaring heb ik niks aan. Nieuwe ideeën en dito kijk op de dorpse samenlevingen op een gepaste afstand, dat zet zoden aan de dijk. Aan een voorspelling durf ik mij (nog) niet te wagen. Maar die club van Groen Drimmelen heeft ervaring met het figuurlijk voor de bus gooien van een wethouder. Dat is al eerder gebeurd op voorspraak van de partijbons. Echter, mocht Groen Drimmelen als hemelse partij alsnog in de gratie van de kiezer komen, dan voorspel ik als nieuwe wethouder hun enige en echte burgerraadslid Roxanne. Mijn zegen heeft ze. En verder? We zullen zien. Keus genoeg.

Vigilat Ut Quiescant.
Jan van Vliet
Reacties: info@kijkopdrimmelen.nl