8 afvalbakken, 3 verkeersborden en een bankje, vuurwerkschade: €4400

8 afvalbakken, 3 verkeersborden en een bankje, vuurwerkschade: €4400

De balans is globaal opgemaakt, de vuurwerkschade in Drimmelen bedraagt zo'n €4400. Dat is iets hoger dan vorig jaar. In Made werden er 6 afvalbakken, een parkbankje en 2 verkeersborden vernield. In Lage Zwaluwe 1 afvalbak en in Terheijden 1 verkeersbord en 1 afvalbak. Van deze schades wordt aangifte gedaan bij de politie. Verder zijn er 7 jongeren naar bureau Halt gestuurd en werd er 1,8 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. In totaal waren er 6 incidenten waaronder zeer zwaar vuurwerk aan de Zandakker in Wagenberg en een door vuurwerk ontstaan gaslek in Lage Zwaluwe. Mogelijk valt mede door dit gaslek de schade nog hoger uit.

Het aantal gesloopte objecten door vuurwerk zoals verkeersborden, bankjes en afvalbakken, was net als vorig jaar twaalf stuks. De totale schade van €4400 is zo'n €400 euro hoger dan vorig jaar waarbij de kosten van het gaslek in Lage Zwaluwe aan de Loonsedijk, nog niet exact in beeld zijn. Deze schade ontstond door vuurwerk in een afvalkolk waardoor de gasleiding lek raakte. Mogelijk zijn er meer straatkolken beschadigd, meestal komt dat pas later aan het licht, bijvoorbeeld bij rioolinspecties.

De samenwerking tussen gemeente, BOA's en politie inzake vuurwerkoverlast en toezicht bij hotspots zoals scholen en ouderencentra, is volgens allen goed verlopen. Behalve de 7 jongeren die met een proces-verbaal op zak naar bureau Halt werden verwezen, zijn er ook tientallen waarschuwingen gegeven.