80-jarige Terheijdenaar beboet wegens actievoeren voor behoud bushaltes

Ze waren juist zo blij met de bushaltes die aan de Zeggelaan in Terheijden werden geplaatst. Stonden deze haltes eerst veel verder van het centrum af, scheelde de nieuwe plaatst een eind lopen voor deze 'ze' een groep bejaarde inwoners uit Terheijden.

Helaas voor de groep ouderen is de gemeente onvermurwbaar en lijkt gehoor te willen geven aan één enkele bewoner die de haltes liever niet aan de Zeggelaan ter hoogte van de Vlasweel belieft.

Meer dan 100 steunbetuigingen ten spijt, volhardt de gemeente in het doorzetten van de plannen om de haltes weg te halen. Om nóg meer bijval te krijgen voor het behoud van de haltes, plakte een 80-jarige inwoner (naam bij onze redactie bekend) wat kleine stickertjes op de halteborden met de oproep een brief of mailtje te sturen.

Dat leverde de man een bezoekje op van twee agenten mét bonnenboekje. Hoewel de stickertjes op een loze plek op de borden werden geplakt zoals u ziet op de foto, werd er een boete van € 45 uitgeschreven.

Weliswaar staat de gemeentelijke deur nog op een kiertje omdat er binnenkort nogmaals overleg plaatsvindt, maar de ouderen is al fijntjes meegedeeld dat de haltes zo goed als zeker verdwijnen.

Om 12.00 uur leest u op KijkopDrimmelen een update over deze kwestie.