Gemeente dwingt bewoners Terheijden naar dure rechter en draait medewerking gratis (Rijdende)rechter terug

Een hoofdpijndossier; de bushaltes aan de Zeggelaan in Terheijden. U las op KijkopDrimmelen al dat een 80-jarige inwoner een boete kreeg voor het plakken van stickertjes op de halteborden. De stickertjes bevatten een oproep tot steun voor het behoud van de haltes aan de Zeggelaan ter hoogte van de Klaverbeemd.

Na het antwoord van wethouder Jan-Willem Stoop namens het college dat de bewoners hun recht kunnen halen bij de rechter, besloten zij het tv-programma De Rijdende Rechter te benaderen. De rechtspraak in dit programma is namelijk gratis.

De Rijdende Rechter reageerde enthouisiast en vroeg de gemeente om medewerking. Die medewerking werd in eerste instantie toegezegd maar later weer teruggedraaid. De teleurstelling bij de bewoners was groot toen de mededeling van het tv-programma werd ontvangen over het terugdraaien van de gemeentelijke medewerking.

Wat rest als een laatste overleg niets oplevert, is alsnog de gang naar de gewone rechter. Een dure gang uiteraard als gevolg van het zeer laffe terugdraaien van de medewerking door de gemeente. Een gemeente die zélf wel kan procederen… van gemeenschapsgeld!

Is dit onze blauw/groene gemeente die met zoveel bombarie Dorpsgericht wil werken? vragen de ouderen in Terheijden zich hardop af. Het wordt nog een lang jaar naar nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. De ouderen die wij spraken in Terheijden zouden willen dat die verkiezingen morgen al zijn. Zij zijn er helemaal klaar mee.