Aanhoudingen bij station Lage Zwaluwe voor cocaïnesmokkel per trein

De cocaïne was in tassen onder een goederentrein verstopt. Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid waren naar aanleiding van informatie over verdachte situaties bij het station een onderzoek gestart.

Op dinsdagavond zagen ze dat drie mannen enkele tassen verstopten onder een wagon van een goederentrein. De trein was net gearriveerd, was afkomstig van Moerdijk en had als eindbestemming Milaan. Op het moment dat de mannen vervolgens met hun auto de parkeerplaats bij het station verlieten gaf de politie een stopteken. Dit werd genegeerd maar na een korte achtervolging werden de verdachten alsnog aangehouden.

Bij nader onderzoek onder de wagon trof de politie enkele tassen met in totaal 24 kilo cocaïne aan en in hun auto een bedrag van 24.000 euro. Verdovende middelen en geld zijn in beslag genomen. De drie verdachten zijn afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris voor veertien dagen in bewaring gesteld. Waar de cocaïne voor bestemd was is nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.