Afscheid nemen van carnaval 2022 in Schraansersrijk

Als enige dorp kregen zij de vergunning op de valreep rond; carnaval 2022 werd gisterenavond in Schraansersrijk afgesloten met een Lampionnenoptocht. Namens de Vrienden van de Prins werden er gratis foam sticks uitgedeeld die gekleurde lampjes bevatten zodat de kinderen allemaal een lichtje hadden om mee te lopen in de tocht. Bij de start op het dorpsplein stond Boer Klaos te wachten tot een ieder afscheid van hem kwam nemen.

Een drukte van jewelste op dat dorpsplein. Heel veel kindjes, hun papa’s en mama’s en ook opa’s en oma’s liepen mee in de tocht door het dorp. De jeugdraad van Schraansersrijk liep de polonaise rond Boer Klaos en blaaskapel Nootdkreet fleurde de tocht op met alweer een aantal van de laatste carnavalsklanken voor dit jaar. Onverwachts was het carnaval wel een groot succes in Schraansersrijk, met de nieuwe prins, Prins Wollie dun 1rste, voorop in de leut. Volgens een aantal van de Raad van 11, wij zijn discreet genoeg om geen namen te noemen, heeft Prins Wollie het deze carnaval geweldig gedaan. Op zijn eigen manier en vol gas vijf dagen lang; de Schraansers en Schraanserinnekes hebben geluk dat ze na Prins Pierre II wéér zo’n toffe prins getroffen hebben.


Na de Lampionnentocht doofden de spots die op Boer Klaos schenen, waarna in de Gouwe de deformatie van de Prins en de Raad plaatsvond om 21.11 uur. Daarmee werd er afscheid genomen van carnaval 2022.

Beelden bij dit artikel