ANWB AutoMaatje zoekt vrijwillige chauffeurs

Het initiatief ANWB AutoMaatje is op zoek naar vrijwillige chauffeurs. Heeft u nog wat tijd over en vindt u het leuk om auto te rijden? In de dorpen Made, Hooge en Lage Zwaluwe en Wagenberg kan AutoMaatje wel wat extra hulp gebruiken.

De doelstelling van het AutoMaatje in Drimmelen is simpel; vrijwilligers vervoeren met hun eigen auto mensen die minder mobiel zijn naar bijvoorbeeld de dokter, een winkel, een kapsalon of zelfs een dagje uit. Naast vervoer is het persoonlijk contact en elkaar een handje helpen van groot belang. Plaatsgenoten worden (weer) met elkaar in contact gebracht. Op deze manier kunnen mensen die slecht ter been zijn, beperkte energie hebben of een klein sociaal netwerk hebben, weer deelnemen aan het sociale en maatschappelijke verkeer.

Gerekend vanaf het adres van de vrijwilliger, kost een ritje voor de aanvrager € 0,30 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten. De aanvrager betaalt de kosten direct aan de vrijwilliger na afloop van de rit.

Lijkt het u leuk om als vrijwilliger hieraan mee te werken en heeft u soms vrije tijd om een dorpsgenoot van A naar B te brengen? Bent u in het bezit van een eigen auto, die APK gekeurd is en is deze verzekerd met minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking? Dan kunt u zich aanmelden als vrijwillig chauffeur. Tevens kan er om een Verklaring Omtrent Gedrag gevraagd worden.

Als u meer informatie wilt om als vrijwilliger actief te worden voor AutoMaatje kunt u contact opnemen met SWO AutoMaatje via tel. 0162 748 739 en spreek de voicemail in. Of u stuurt een mailtje naar automaatje@swodrimmelen.nl