Arm in arm vieren wij carnavááál in De Wijngaerd

Gisteravond kon u al lezen dat Wim Domenie tijdens de carnavalsmiddag in De Wijngaerd is uitgeroepen tot Vrijwilliger van het Jaar en dat meneer Rullens en mevrouw Broeken verkozen zijn tot Mooist Verkleed Menneke & Vrouwke. Wij beloofden u vandaag het vervolg van de carnavalsviering, waar wij gisteren ook even binnenliepen.

Naast een aantal kwalitatief uitmuntende acts van de vrijwilligers van De Wijngaerd zelf, trad ook de Prins Tommes Snotkapel gisteren op. Presentatiemeneer Niels van Meggelen warmde de zaal op en kreeg de lachers op zijn hand door te grappen over de gemiddelde leeftijd van het toegestroomde publiek: "Als ik achter me kijk (naar de snotkapel), dan zie ik de toekomst. Als ik voor me kijk (naar de zaal)…. Tja", aldus een met grote ogen kijkende en schouders ophalende Niels. De snotkapel wist overigens niet alleen de lach op gezichten te krijgen, ook de armpjes gingen in de lucht en de handen op elkaar. Dat gebeurde onder andere met het liedje 'Arm in arm vieren wij carnavááál' en bij het liedje over de familie Haai. Bij 'Baby Shark' bewoog iedereen duim en wijsvinger op en neer, bij 'Mama Shark' klapten zij de handen op elkaar, bij 'Papa Shark' zwiepten alle armen wijds open en dicht, 'Grandma Shark' heeft geen tanden dus klapten de handen met de vingers naar binnen op elkaar en 'Grandpa Shark'? Die heeft ook geen tanden, maar wél een grote bek dus klapten alle armen weer wijds open en dicht met de vingers naar binnen gebogen. 

Naast de snotkapel, traden ook jeugdsauwelaar Maarten, alias Tinuske van Polderevents, en Hofkapel De Blaoskaffers op voor de bewoners van De Wijngaerd en was de volledige Raad van Elf, inclusief Prins Tommes himself, aanwezig. Mede dankzij de muzikale omlijstingen, goede organisatie en…. Mede dankzij de advocaatjes met slagroom en de glaasjes wijn, evenals dankzij de bitterballen van Anita, was het een zéér geslaagde middag!

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, die u allemaal kunt bekijken door hier te klikken. 

Beelden bij dit artikel