Behendigheidsspeeltoestel geopend en in gebruik genomen bij Molen Zeldenrust Hooge Zwaluwe

Het idee voor en de opbouw van het nieuwe speeltoestel bij Molen Zeldenrust in Hooge Zwaluwe was al enige tijd in volle gang. Omdat het oude speeltoestel niet meer voldeed aan de huidige veiligheidsnormen, moest er een andere komen. Mede vanwege de uitstraling, is gekozen voor het nieuwe behendigheidstoestel van Kompan. Echter, niet alleen de uitstraling deed het hem; dit ontwerp werd gekozen door de leerlingen van De Schittering voor op het schoolplein, maar vanwege de financiën is er uiteindelijk een ander toestel bij de basisschool geplaatst. 

Voorzitter van de activiteitencommissie Zeldenrust, Theo Voncken, vertelt ons: "Omdat de jeugd dit ontwerp zelf gekozen heeft, gaan wij ervan uit dat het toestel met veel plezier gebruikt zal gaan worden. We hebben enkele fondsen aangeschreven voor subsidiëring, maar uiteindelijk waren het de Stichting Heldens de Laat en het Stroomversnellingsfonds van de Rabobank die tezamen een bedrag hebben gedoneerd om het toestel te realiseren. Vele vrijwilligers hebben geholpen om het toestel in elkaar te zetten en te plaatsen. Ook Grondverzetbedrijf W. Havermans heeft hiervoor belangeloos een grondboor beschikbaar gesteld om de palen stevig in de grond te kunnen boren."

Na de officiële opening door Theo, werd vrijwilliger Huib in het zonnetje gezet voor zijn inzet, terwijl de kinderen het speeltoestel gretig in gebruik namen. Zo ook Eveline, Floore en Roos, die alle drie wel op de foto wilden op de evenwichtsbalk. Compleet met een glaasje ranja die vrijwillige-barman Piet speciaal kwam inschenken, testten ook vrijwilligers René, Ramon, Camiel, Hugo en Huib het toestel, terwijl Elske lekker op schoot zat en haar ogen uitkeek. Eveline, Roos én de high-five van Roos aan Huib, maakten uiteindelijk de foto compleet, waardoor onze redactie niet anders kon dan deze de voorpagina-foto te maken! *Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, laden we niet meer dan 5 foto's per artikel in. Er zijn bij dit artikel meer dan 5 foto's geplaatst, om deze te bekijken, klikt u hier

Beelden bij dit artikel