Berichtgeving treinsurfer; welke criteria hanteert KijkopDrimmelen?

Gezien de reacties op ons bericht over de treinsurfer, lichten wij graag onze criteria toe. Het betrof hier een bericht dat op vrijwel alle media viel te lezen, wat gaat over een idiote actie die plaatsvond in onze gemeente. Wie meent dat verzwijgen (podium bieden?) van dergelijk nieuws helpt de wereld te verbeteren, onderschat de kracht van sociale media. We lichten graag het een en ander toe.

Een idiote actie. Dergelijke termen gebruiken we op ons onafhankelijk nieuwsplatform voor de gemeente Drimmelen nooit omdat we objectief zijn, en willen zijn. Als lokaal medium richten we ons ook alleen op lokale gebeurtenissen en zelden op zaken die elders spelen of gebeuren. In het geval van de treinsurfer betreft het dus een feit dat in onze gemeente gebeurde. Sommigen zijn van mening dat KijkopDrimmelen door deze berichtgeving een platform biedt aan lieden die dergelijke zaken uitvoeren. Bezien tegen het licht van het platform VKMag waarvan vrijwel alle media het bericht deelden en/of publiceerden net als wij, is dat geen platform bieden te noemen. VKMag heeft zelf immers al honderdduizenden volgers. Een idioot die aan een trein gaat hangen, dat zelf publiceert en vervolgens verwijdert, zo werkt dat niet op internet en lukt dat niet op internet. Wij als redactie zijn van mening dat naast het feit dat het nieuws uit eigen gemeente is, het juist nieuws is dat je moet publiceren. Wij zien niet veel verschil tussen iemand die drank op heeft en een ongeluk veroorzaakt en deze treinsurfer. Het is beide misdadig te noemen en de insteek bij publiceren is dat wie ooit iemand aan de trein ziet hangen, dat zo snel mogelijk doorgeeft via 112. Net als een beschonken bestuurder die in zijn auto wil stappen en wegrijden. Dat is geen podium bieden, dat is aan de kaak stellen van idioterie. Dergelijk nieuws verzwijgen en denken dat dergelijke dingen dan niet gebeuren, is naar onze mening schromelijk de kracht van sociale media onderschatten.

We hebben alle begrip voor reacties en eventuele ergernissen van uw kant, maar dit zijn onze criteria. Reageren mag altijd, graag zelfs, we staan open voor uw meningen. Dat kan via e-mail naar info@kijkopdrimmelen.nl