Boerenhoek in de Boerenhoek

Carola den Hollander liep al heel lang rond met het idee om iets te doen als vrijwilliger bij zorgcentrum De Wijngaerd in Made. “Ik ken mezelf, als ik dat zou doen weet ik nu al dat ik dan tóch met m'n gedachten zit bij mijn bed & breakfast zo van, ik moet dit of dat nog regelen, dit of dat nog in huis halen voor mijn gasten enzovoort.

Zo kwam ik op het idee dat als het lastig is om dáár iets te doen, ik dat beter thuis kan doen. Daarom heb ik aangeboden om elke maand gratis een maaltijd te bereiden en serveren aan een woongroep. Tenslotte ben ik kok van beroep dus ja… “

Anita Voermans – activiteitenbegeleidster bij De Wijngaerd – noemt haar werk sowieso heel bijzonder en met deze activiteit helemáál. “Carola bood het zelf aan, dat is toch geweldig? Natuurlijk zijn we met onze woongroep De Boerenhoek als eerste gegaan want ja, The Farmers Corner zit aan de Boerenhoek hier in Made”, om te vervolgen met; “meneer Sins wil heel graag dat KijkopDrimmelen hem samen met mij op de foto zet.” Meneer Sins meteen daaroverheen: “Zet maar Koos Sins hoor!”

Dit tot groot plezier van de tafeldame tegenover hem, zijn nichtje Peggy die ook bij De Wijngaerd werkt. Gezamenlijk werd er genoten van de feestelijke maaltijd die startte met een lichtgebonden kippensoep gevolgd door kalfsstoverij, aardappelpuree, boontjes en als toetje hangop met kersen.

Wij geven het toe, op de redactie van KijkopDrimmelen eten we wel eens soberder op een dinsdagmiddag.

Beelden bij dit artikel