Brabantse Oldtimer Vereniging kiest Made als vertrekpunt eerste rit van het jaar

Normaal gezien rijdt de Brabantse Oldtimer Vereniging meerdere tours per jaar, vanaf een vast vertrekpunt in Hoeven, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn de ritten telkens geannuleerd. Tot vandaag tenminste. Vandaag vond namelijk de allereerste rit van dit jaar plaats, met als vertrekpunt het Raadhuisplein in Made. Pal voor ’t Trefpunt, waar de leden zich verzamelden, een kopje koffie of thee konden nuttigen en een sanitaire stop konden maken, begonnen in totaal 60 auto’s aan een rit van 120 kilometer.

De organisator van dienst, John, spreekt ons aan en vertelt ons: “Normaal gaan we naar Hoeven, maar omdat het vakantietijd is, heb ik van tevoren gezegd dat ik het wel wilde organiseren, maar dan wel vanaf mijn woonplaats, Made dus. Er zijn jaren bij geweest dat we namelijk maar 5 deelnemers hadden bij een zomerrit, daarvoor is het de moeite niet om helemaal naar Hoeven te rijden. Overigens is dat nu niet het geval, we hebben zelfs 120 deelnemers die rijden in 60 auto’s! Dat is aanzienlijk meer dan normaal, daarom hebben we ook besloten in drie groepen te rijden. Groep 1 is om half 11 vertrokken, groep 2 vertrekt om 11.30 uur en de derde groep om 12.30 uur. Zo is de drukte bij ’t Trefpunt ook verspreid en is er voldoende ruimte voor de leden om te verzamelen, zich te melden en wat te drinken.”

De ene na de andere oldtimer verlaat het Raadhuisplein, voor een tocht van 120 kilometer. Met een gemiddelde snelheid van zo’n 40 à 45 km/u en met pauzes tussendoor, worden de eerste oldtimers weer terug verwacht rond de klok van 16.00 uur. Sommige leden rijden vanuit de route terug naar huis, want de deelnemers komen van heinde en ver om de tocht te rijden, maar mocht u vanmorgen het schouwspel hebben gemist en vanmiddag nog bij de oldtimers willen gaan kijken, bent u van harte welkom vanaf +/- 16.00 uur. Houd hierbij wel de coronaregels in acht.

Beelden bij dit artikel